kolumne/8.03.2019.

Nikad predaja, nikad razgraničenje!

  • Oksana Toskić
Autor fotografije:

Piše: Mihailo Medenica


Nema druge odluke koju možete i morate doneti, nesoji, bez one koju vam Ustav, Božiji i ljudski zakoni nalažu- proglasiti privremenu okupaciju dela teritorije Srbije i tako sačuvati Kosovo i Metohiju doveka!

Ako šta drugo učinite proklećete Srbiju zanavek!

Ako šta drugo učinite biće jasnije od ovoga jutra da je sve što Haradinaj i Tači čine samo ono što ih zamolite da učine kako bi veleizdaju pravdali “bezizlajem” u kojem smo se našli!

Našli smo se tamo gde ste nas doveli oprostivši reke nevine krvi zverima! Tu smo gde jesmo jer ste s đavolima seli za sofru da pregovarate o Božijem!

Tu smo, no to nije bezizlaz kako otužno velite, jer pred bezizlazom ćemo stati onog prokletog trena kad “razgraničite” dete s majkom, majku s grobom sina, Srbiju s kostima i kolevkama, kad komesarski razrežete da utihnu liturgije i opela!

Sve što jesmo- jesmo na Kosovu i Metohiji i danas učinite da nas ne nestane, jer Srbija bez zavetne svetinje ne može ništa drugo do zauvek lutati po prokletstvu, ko umirući kojeg smrt muči životom u bolu i jauku!

Danas se uspite do dečanskih visina, progledajte očima Simonide, pustite da vam pećka i prizrenska Bistrica, Drim, Lab, Sitnica, Ibar…poteku venama, da se razgoropade, da ustrčite Prokletijama, Šarom, Paštrikom, Koritnikom, Bajgorom, pričestite se u Samodreži…

Danas budite ljudi a ne bedne politikantske šićardžije i nakupci Srbije! Ljudi! Ništa manje i ništa više od toga jer ništa se više i ne može biti, pa stresite koprenu veleizdaje i ne ostavljajte potomstvu da po svojemu tumaraju ko tuđini stsavajući u bruku predaka i bezličje potomaka!

Sve što jesmo- jesmo na Kosovu i Metohiji, i to nije mit! Mit je da se možeš razgraničiti sa sobom samim i živeti s tom ponornicom u grudima namesto duše!

Proglasite privremenu okupaciju Kosova i Metohije kako ne bismo doveka ostali okupirani vrzinom u kojoj se može trajati, ali ne i postojati!

Nije to nikakav zamrznuti konflikt, jer tamo gde nemanjićka kandila i voštanice ništa ne mrzne i nikada Srbin ne može biti u konfliktu sa pragom i ognjištem!
Sve drugo će biti samo još jedan dokaz da od zveri tražite da kidišu kako biste imali bedne izgovore za kukavičje uzmake!

Sve drugo je vaš mahniti ples s đavolom po kolevkama i grobovima, i to vam, budite ubeđeni, Srbija neće prećutati, zaboraviti, ili oprostiti!

Uspavali je jeste, ali umrla nije pa da se ne uspravi i nadvije ko crni oblak nad vama dok je besno kidate na komade!

Ko rastavi majku od deteta neka zna da brzaci njihovih suza nemaju obala…


PROČITAJTE I:

JUTKANJE SRBIJE

PREMIJERKA. ĐON, OBRAZ I SIROMAŠTVO

SVE KOLUMNE NA KALEIDOSKOP MEDIA MOŽETE PROČITATI OVDE

POVEZANE VESTI
IZABRANE KOLUMNE

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
чувајмо наше писмо
8.03.2019.

Браво госп. Михаило за сваку написану реч. Где се у Данасу изгубила наша Ћирилица?

reklama box