kolumne/1.03.2019.

Jutkanje Srbije!

  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:
Piše: Mihailo Medenica


Uzalud otvaraš “fabrike”, Aleksandre Vučiću, kad ne zatvaraš Jutke!

Neće Srbija ni koraka napred kad sužnje podvedeš belosvetskom ološu za mizerne novce u nekakvim pogonima, već kad strese sa sebe to blato- lokalne vucibatine koje si rukopoložio u Irode i fariseje.

No, zašto bi se odricao takvog šljama kad ti čini više koristi nego štete pokrivajući zaglušujućom drekom svojih pasjaluka tišinu onoga što ti činiš- veleizdaju Srbije?!

Treba ti Jutka, trebaju ti Jutke, svakim danom sve više, sve bezobzirniji i strvniji da kidišu ko besna pseta u svojim feudima kako bi Srbija vidala te rane, obamrla u bolu da oseti onu fatalnu- gde joj kidaš dušu i prinosiš onim zverima što su joj kidali organe i kantarili Srblje na komad i kilo!

O kakvoj to Srbiji za naše potomke sanjaš kad si oslobodio kurjake i napujdao ih da slobodne progone stada?!

O Srbiji po meri svog nepočinstva, jer samo je Jutka i njemu slični nesoji mogu učiniti toliko vapajnom da se ne vidi koliko će od nje ostati kad ih ponovo svežeš i završiš svoje…

Verujem, zapravo želim da verujem, da se i tebi gadi Jutka i sve Jutke njemu nalik, da ih prezireš, ali još strašnije je što više prezireš Srbiju od tog šljama, što ti je takva pogan nasušno potrebna da zulumćari na lokalu kako bi pitko prošao tvoj zulum u globalu!

Strašno je što ti najčvršći stubovi vlasti upravo takvi, što si sve kaveze i karantine pootvarao i pustio hijene među narod da satiru i kidaju dok narod u strahu i nemoći ne obamre, zaćuti i pobegne u zbegove tišine, čekajući da kurjaci prođu nesvesni da za njima neće ostati ništa čemu će se vratiti!

Nije Jutka uzrok već posledica tvoje vlasti, tvog shvatanja vlasti po kojem je jedino važno imati uza se što više podguznih strvinara, negoli nekolicinu valjanih!

No, šta će tebi valjani kad ništa valjano nisi namerio sa Srbijom, bez da je valjano obogaljiš za vjek- vjekova!

Pre bi se ti čtavog naroda odrekao nego Jutki jer voliš samo one koje prezireš, koji te preziru, ali te se fanatično plaše i spremni su sve da učine kako bi svoj strah po sto puta dokazali.

Opasnu, najopasniju igru igrate, zaboravljajući da Srbija nije krpenjača! Možete je šutirati ali je ne možete šutnuti dovoljno daleko da više niko ne pita: šta učiniste to od države slave, ponosa, junaštva, čojstva i božijeg blagoslova?!

Treba ti Jutka više negoli ti njemu, jer kako sakriti glad, bedu, vapaje, urlike upomoć, tužna i svela lica, činjenicu da Srbiju sve više i prilježnije podvodiš đavoljem NATO nakotu, da su ti fukara Soroš mlađi i ono sušto zlo Bler gostoprimnici u kabinetu, da sa Tačijem i Haradinajem privodiš kraju primopredaju zavetne svetinje ko flašu brlje koju ste uz meze popili na iskap, pa biste sad ko nasukan brod u boci da ujarmite Kosovo i Metohiju u nju!

Ne daš ti Jutku, jer o šta bi se poštapao da ti takvih nije?!

Krcata je tvoja klupa rezervnih igrača takvih fukara, pa gde jedan padne zamenićeš ga trojicom još gorih!

Ali, u tom magnovenju da hodaš po vodi zaboravljaš jedno, Vučiću- ko seje vetar požnjeće oluju!

Narod ćuti i trpi, i previše, ali budi ubeđen da tvoj korov neće biti naša letina!

Zaboravi na naum da nas nahraniš mesom s naših kostiju!

Kad se Jutke izmaknu popadaće kule tvog potemkinovskog Olimpa, a tad će besno kidisati upravo na tebe.

No, ne brini, uvek se možeš “sakriti” iza krivične prijave koja te u Katanićevoj čeka.

Povelika je- ima mesta i za sve jatake u satiranju Srbije!

Možeš ti da pujdaš Jutke ali zapamti- ne možeš da Jutkaš Srbiju, koliko god ti se činilo da si načinio preplašeno stado koje će kurjacima potrčati u susret…


PROČITAJTE I:

PREMIJERKA. ĐON, OBRAZ I SIROMAŠTVO

SVE KOLUMNE NA KALEIDOSKOP MEDIA MOŽETE PROČITATI OVDE

POVEZANE VESTI
IZABRANE KOLUMNE

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Popaj
2.03.2019.

I jos jednom bravo Medenice samo da li ovo pismo upuceno njemu i njegovima dolazi do njih? Ja da sam na njegovom mestu bi se pokrio usima ali cini mi se da on i zeli ovakve komentare. I na kraju,ako AV,AV ne zavrsi u zatvoru bice nam jos gore.

reklama box