kolumne/13.10.2020.

Klizni štab i priključenija

  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Piše: Mihailo Medenica / Dva u jedanDakle, što “struka” manje zna o samom virusu korone to su upućeniji u njegove pojavne oblike, tačnije, sasvim su sigurni odakle vreba, kako napada, koji mi je raspored i kako se zaštititi od njega.

1. Preventiva je svakako najsigurnija, pa je shodno tome najbolje umreti od nečega drugog što umnogome smanjuje mogućnost zaraze kovidom, ali ih ne isključuje u potpunosti.
P. S. Apeluje se i na umrle da vode računa o fizičkoj distanci i nošenju maski, jer postoje indicije da je i smrt od vatrenog oružja, na primer, jedan od simptoma korone na koji se, nažalost, nije na vreme obratila pažnja.

2. Pored uobičajenih 367 simptoma sve češće se javljaju i neuobičajeni, tipa: osećaj gladi ako niste jeli čitavog dana; jak osećaj mučnine posle litre rakije; bol u rukama i nogama nakon nošenja oramara na šesti sprat; ćelavosta ako nemate kose; zapušen nos ukoliko vam neko zatvori obe nozdrve i iznenadni izlivi besa nakon dužeg gledanja u prazan frižider.

3. Među atipičnim simptomima su i: pojava jutarnje erekcije kao i izostanak iste; pevušenje Kebine obrade “Stonsa”; plakanje na emotivne ispovesti Kristijana Golubovića u “Zadruzi”; kao i nedostatak saosećanja sa Rasimom Ljajićem što posle tri milenijuma više neće biti ministar.

4. Ukoliko ne kašljete takođe je vreme je da se zabrinete, baš kao i u slučaju da ne osećate nikakve tegobe. To su gotovo alarmantni znaci da ste pozitivni na virus i negativni na život! Svaki pokušaj normalnog življenja biće najstrože kanjavan od strane nadležnih službi, jer od prenosioca virusa opasniji su prenosioci nakaradne teze da se valja normalno živeti!
Prihvatljiv je samo život u paničnom strahu, svi ostali oblici su zapravo simptomi bolesti koja se mora saseći u korenu! Virus života daleko je opasniji od virusa korone i tačka!

5. Što se samog virusa tiče doživeo je toliko mutacija tako da sada, tokom 36 pika 18 talasa može iz mesta da skoči dva i po mestra u vis; prenosi se pogledom, sms porukama, svim društvenim mrežama; pominjanjem Kosova i Metohije kao svete srpske zemlje; smejanjem na pojavu Gorana Vesića; sumnju u prosečnu platu od 500 evra i poštenje Kliznog štaba!

6. Pouzdano se zna da virus napada zimnicu- turšiju i ajvar ponajviše, mada je i kiseli kupus na udaru.
Vreba po slavama i preslavama, u potaji, čeka da prođe meze i supa pa hvata za disajne organe uz pečenje i zdravicu, a naročito je agresivan na pojavu sveće, slavskog kolača, ikone i kandila.

7. Mere prevencije:

→ Zaštitna maska, čaršav preko nje, kesa preko čaršava, maska za varenje, ribarska mreža preko svega i na posletku se uviti u četiri do pet kvadrata najlona i sve dobro zadihtovati izolir trakom i pur penom.
→ Distanca od najmanje 600 do 700 metara, po mogućstvu i od samog sebe. U slučaju da vam se neko približi na manje od toga poželjno je imati ciglu ili kamen pri ruci kako bi ste ga onesposobili pogotkom u glavu ili mošnice (u zavisnosti od pola), ili se dati u panični beg uz zapomaganje: “Pucajte, ljudi, šta čekate, čuo/čula sam da je kinuo!”

Za kraj možda i najvažnije upozorenje: strah je najbolja prevencija, ne stidite se da izgubite razum kad je zdravlje u pitanju!

Život u agoniji garantuje da ništa ne garantuje ali se za svaki slučaj ponašajte kao da sutra ne postoji, a mi ćemo vam javiti ukoliko se, ne daj Bože, ispostavi suprotno!

Živite normalno, ali apelujemo na građane da na dežurni telefon prijave one koji se drznu da žive normalno!

Sve će ovo proći- mi smo tu da vam otežamo, ne sekirajte se!

Vaš Klizni štab!


JOŠ KOLUMNI MIHAILA MEDENICE:

JUTKANJE SRBIJE

PREMIJERKA. ĐON, OBRAZ I SIROMAŠTVO


SVE KOLUMNE NA KALEIDOSKOP MEDIA MOŽETE PROČITATI OVDE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
IZABRANE KOLUMNE

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Popaj
19.10.2020.

!

reklama box