kolumne/17.09.2019.

„Parada ponosa“- dva dana kasnije

  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Piše: Mihailo MedenicaSačekah koji dan da se umire strasti, one u meni, jer vazda me otužna „Parada ponosa“ seti da Srbijom ponos odavno ne paradira!
Poštujem ja različitosti, no šta da poštujem kad je različitost topuzina u rukama osionih i bahatih koji se ne bore za svoja prava već za pravo da različitost nametnu kao danak u krvi mučenoj Srbiji?!

Velim i ponavljaću doveka- jednako prezirem profesionalne patriJote i nacionaliste baš kao i profesionalne pedere, jer su i jedne i druge bitange od toga načinile sinakure, profesije, valjane karijere, moleći Boga da vazda bude dovoljno muke za njihovo dobro i loše Srbije!

Recite mi, ponosna gospodo, šta tačno dobijate tim „Paradama ponosa“ osim žuči i jeda za kojima toliko vapite kako bi doveka postojali jedino u različitosti koju vi potencirate, kojom vi pretite ne želeći nikada da budete prihvaćeni, jer dok god ste u ulozi žrtve vazda će biti zapadnih „spasitelja“ voljnih da odreše kesu kako bi Srbija bila pustahija straha, beznađa i zla!

Čemu, gospodo, oni užasni transparenti sa likovima naših vladika i pogrdnim komentarima pod njima?!

Vaš ponos podrazumeva ismevanje našeg?!

Vaša želja da budete prihvaćeni znači da ćete to biti tek kad ostali budu poniženi?!

Vaša želja da slobodno koračamo jedni kraj drugih podrazumeva da za nas koraka bude onoliko koliko nam razrežete da valja i da je dovoljno?!

Naravno da u svemu imate podršku i pomoć ove pogani, baš kao i prethodne, koja sve čini da nas raskoreni i opogani!

Gde predsednik odlazi papi na poklonjenje tvrdeći kako je za tih nekoliko sati naučio toliko toga neprocenljivo umnog, a beži od vekova koji mu mogu reći sve, baš kao i od Hilandara kojem se primakao nije- ponos u Srbiji ne paradira već baulja i prosi ko sirak tužni!

Niste vi, gospodo, različiti zbog svog seksualnog opredeljenja već zbog namere da sve što je mimo vaših shvatanja, uverenja i ubeđenja ponizite i ukaljate!

Meni i većini nas je vera, tradicija, zavet, crkva naša sveta sve, ili, mnogo toga, pa ne vidim kako da prhvatim vaša prava kad se popišavate na moja?!

Ne branim ja vladike, nisu oni crkva, ali jesu simbol crkve, a crkva je i vaša i moja jednako pa udarajući na nju bijete o najtvrđi grudobran koji će vas zaštiti i sačuvati jednako koliko i nas verujuće!

Gospod veruje u vas i kad vi ne verujete u njega i hulite, ne shvatajući da za šaku jada koju dobijate kao lakeji zapadne pogani- prodajete svoj a ne samo moj temelj, koren, prag i ognjište!!!

Izvinte (ili nemojte) ali nikada neću prihvatiti vaš ponos dok god znači da je sve ono na šta sam ponosan za vas blato u kojem nama zatucanima i prljavima valja nestati!

Problem ćete imati doveka, jer šta ste i ko ste ako postojite bez problema?!

Profesionalni pederi baš kao i profesionalne patriJote i rodoljubi!

Parada ponosa je, znajte, kad zajedno budemo činili da nam Srbija bude ponosnica starica koju više nikada niko neće moći da iznajmljuje, podvodi i preprodaje za šaku prljave zapadne apanaže!

Parada ponosa će biti kad ćutke svi stanemo na liturgiju preplavljeni talasom sreće, mira i spokoja, ne zagledajući jedni druge već se radujući jedni drugima!

Studenica, Žiča, Dečani, Sopoćani, Petrova crkva, Stupovi, Mileševa, Morača, Ostrog...vaši su koliko i moji, pa dobro razmislite da li je crkva vaš problem ili spas?!

Voštanica jednako blago dogoreva i u vašoj i u mojoj ruci, ona nas ne deli i ne razlikuje, vi to činite!

Šetajmo za ponos Srbije a ne naš lični, jer ne mogu biti ponosan kad mi je majka uplakana…

Šetajmo za ponos vekova, našeg presvetog Kosova i Metohije, jer nema različitosti u smrti i vasrsnuću!

Verujte, žvotom bih branio život svakog od vas jer hrišćanin sam, svetosavac, drugačije ne umem i ne želim!

Imate li vi šta vrednije od života osim ospene da je različitost jedino što imate vredno življenja..?


JOŠ KOLUMNI MIHAILA MEDENICE:

JUTKANJE SRBIJE

PREMIJERKA. ĐON, OBRAZ I SIROMAŠTVO


SVE KOLUMNE NA KALEIDOSKOP MEDIA MOŽETE PROČITATI OVDE


POVEZANE VESTI
IZABRANE KOLUMNE

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box