Ekologija
ekologija/16.05.2022.

Opština Čajetina u akciji "Zelena Srbija"

ekologija
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, ambasador Belgije Kun Adam i direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) Slađan Velinov posadili su na navom kružnom toku na Zlatiboru sadnice zimzelenih biljaka kao najavu učešća opštine Čajetina u akciji „Zelena Srbija" u kojoj se 10 opština godišnje uključuje u podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja i pošumljavanja Srbije.

Predsednik Stamatović je naglasio da „najbolji primer dobre prakse možemo da vidimo sa visine, sa planine, jer ako mi ne vodimo računa o zdravoj životnoj sredini, ni gradovi u nižim predelima ne mogu biti zdravi. Opština Čajetina je jedna od retkih lokalnih samouprava koja nema divljih deponija na svojoj teritoriji i uveren sam da ćemo za najdalje dve godine biti proglašeni za prvu ekološku opštinu u Srbiji."

Početku akcije „Zelena Srbija" na teritoriji opštine Čajetina prisustvovao je i ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Kun Adam koji se zahvalio opštini Čajetina što učestvuje u akciji pošumljavanja Srbije i pohvalio da u njoj učestvuje veliki broj mladih koji na taj način upućuju poruku budućim generacijama. „Moje i prisustvo drugih kolega ambasadora u drugim opštinama i gradovima Srbije je čin podrške Srbiji u njenim naporima da se, baš kao i mnoge države Evropske unije, na najkvalitetniji način izborimo sa posledicama klimatskih promena koje prete da smanje kvalitet života svih nas."

Prisutnim aktivistima i građanima opštine Čajetina direktor SRBATOM-a Slađan Velinov je istakao da je „cilj ovog projekta zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija koliko je značajno ozelenjavanje naše zemlje. Dolaskom na Zlatibor želimo da damo podršku očuvanju autentičnosti jedne od najlepših planina Srbije, na kojoj su generacije turista odrastale i provodile svoje slobodno vreme."  

Ekološku akciju „Zelena Srbija" SRBATOM sprovodi treću godinu za redom u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, i opština Čajetina je 21. opština Srbije koja se priključila ovom društveno-odgovornom projektu.


PROČITAJTE I:
 
 

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.