Aktuelno
aktuelno/28.10.2022.

Zlatibor: Rekordna ulaganja u puteve

aktuelno
  • Opština Čajetina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Opština Čajetina

 

Opština Čajetina ove godine uložila je preko 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica, izgrađeno je 70 kilometara novih, a u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uloženo je 55 miliona dinara.

- Ovih dana intenzivno radimo na završetku nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru. Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo. Asfaltirane su ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini. Intenzivno se radi u još nekoliko mesnih zajednica, Mačkatu, Dobroselici, Branešcima, Šljivovici. Imamo razloga za zadovoljstvo i očekujem da ćemo u narednih 15 dana uspeti da završimo sve planirane radove kada je u pitanju izgradnja puteva i ulica, izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Đurić je najavio da je sledeće godine u planu rekonstrukcija i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava i dva metra biciklističke staze.

U planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će još više upotpuniti turističku ponudu Zlatibora.


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

POČELO SNIMANJE DOKUMENTARCA O ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.