Muzika
muzika/30.06.2022.

Veliki koncert Bilje Krstić na Zlatiboru

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Velikim koncertom Bilje Krstić i Bistrik Orchestra, u četvrtak 30. juna u 21 sat, na Kraljevom Trgu na Zlatiboru biće obeležen Dan opštine Čajetina. 

Za Bilju Krstić i njen Bistrik, svetski muzički stručnjaci kažu da je velika inspiracija svetskog pokreta World music i istoimene, najmoćnije svetske muzičke industrije. Od kada je, na početku karijere sa Bistrikom, zapevala na najznačajnijem latinoameričkom etno festivalu Merkado u Brazilu, do danas, miljenica je muzičkih sladokusaca širom planete. Kako je tada rekao direktor pomenutog festivala, muzika Bistrika dira u srce, dok muzika Brazila pokreće noge.

Danas, Bilja Krstić sa svojim Bistrikom briljantno po svetu prenosi zvukove i dušu etno muzike naših krajeva. Zahvaljujući njoj neiscrpna muzička kulturna baština ostaje sačuvana.

Dan opštine Čajetina je ustanovljen još pre 94 godine kada je Čajetina proglašena varošicom. Kao i prethodnih godina povodom dana opštine koja se najbrže razvija u Srbiji planirane su i brojne druge svečanosti kao i dodela nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima i pokretačima sa teritorije ove opštine.

Godinama unazad Čajetina i sam Zlatibor se intenzivno razvijaju, postavljajući nove rekorde i standarde kada je turizam u pitanju. Napredak je očigledan a Zlatiborom danas jeste najposećenija planina u Srbiji, tokom čitave godine.


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

BILJA KRSTIĆ, INTERVJU: I FADO I SRPSKA NARODNA MUZIKA SU VAU!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.