Aktuelno
aktuelno/1.09.2022.

Na Zlatiboru 20 novih sportskih terena

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Cover foto: Pixabay

 

Na Zlatiboru su otpočeli radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondole, a tu će se već za godinu dana nalaziti 20 sportskih terena, što na otvorenom, što u zatvorenom, sa čime će Zlatibor moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa. 

Iz opštinskog rukovodstva Čajetine poručuje da sa završetkom ovog projekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru.

- Zlatibor je izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa, za zdravstveni turizam, za rekovalescente i mi pripremamo infrastrukturu za budući period, za klijentelu koja već dolazi i nadamo se da će kada ovo završimo dolaziti u znatno većem broju, sportske ekipe iz Srbije i inostranstva. Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, najavljujući novu opštinsku investiciju u oblasti sportskog turizma. 

Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade – zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

POČELO SNIMANJE DOKUMENTARCA O ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.