Ekologija
ekologija/4.12.2021.

Danas blokade u više od 50 gradova Srbije

ekologija
  • Inicijativa Kreni-promeni
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Inicijativa "Kreni-promeni" i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka najavili su za danas blokadu puteva i mostova na desetak lokacija u Beogradu, i u više od 50 gradova u Srbiji.

Kako je najavljeno, u Beogradu će okupljanje građana koji planiraju da budu deo pešačke blokade početi u 13.00 sati kod centra Sava u ulici Milentija Popovića, a studenti su najavili okupljanje u 13.00 sati kod tržnog centra Ušće.

Blokada autoputa kod centra Sava počeće, prema najavama iz Ekološkog ustanka, u 14.00 sati, kada će biti blokirani i kružni tokovi na Autokomandi, Slaviji i kod opštine Novi Beograd, kao i Pančevački, Brankov i Pupinov most, sa zemunske strane, i Obrenovački put kod Umke i Bariča, kao i kod Makiškog polja.

Najavljena je u isto vreme i "auto blokada" ovih putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat do potpunog zaustavljanja, što će osim pomenutih lokacija uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma.

„U Beogradu su spremili taktiku uništavanja kola ljudima kola. Zato će se autoput zauzimati kao i prošli put, peške sa svih strana u manjim razbijenim grupacijama. A tačke za blokadu su i Pančevački most, Brankov most, Terazije, Slavija, kao i prilaz aerodromu“, navodi se u saopštenju.

Blokade puteva najavljene su i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru i drugim gradovima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će biti organizovana blokada pogledajte na ovom LINKU.

Blokada će biti organizovana i u Šapcu gde je na protestu pre sedam dana došlo do incidenata kada je na ljude koji su blokirali saobraćaj krenuo bager.

Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.