Ekologija
ekologija/5.04.2020.

Otkrivanje novih vrsta ptica

ekologija
  • Pixabay
  • Pixabay
  • Pixabay
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Pixabay
Tokom 250 godina koliko biolozi proučavaju živi svet otkriveno je i opisano dva miliona vrsta biljaka i životinja. Ipak, naučnici procenjuju da je to samo 20 odsto broja koji zaista postoji na zemlji.

Koliko je teško otkriti novu vrstu? Da li je i vi možete pronaći i zašto je to važno objasniće u svom predavanju dr Iva Njunjić, direktorka organizacije Taxon Expeditions. 

Predavanje možete pratiti u četvrtak, 9. aprila u 17 časova na YouTube kanalu Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Dr Iva Njunjić završila je osnovne i master studije na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je prestižne stipendije vlade Republike Francuske koja joj je omogućila da završi doktorske studije na Univerzitetu Sorbona u Parizu. Trenutno radi u Holandiji gde je osnovala Taxon Expeditions – organizaciju koja se bavi naučno-istraživačkim radom i građanskom naukom. Iva Njunjić je aktivan biolog na terenu, biospeleolog i istraživač Nacionalne Geografije (National Georgapic explorer).

Predavanje “Otkrivanje novih vrsta od Bornea do Amsterdama” deo je serije onlajn prirodnjačkih predavanja. Predavanja su doprinos Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije da se u ovim teškim trenucima pandemije virusa COVID-19 solidariše. Cilj onlajn predavanja je da se građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popuni vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem. 

Ukoliko ste propustili da pogledate prethodna predavanja možete ih pogledati OVDE.


PROČITAJTE:

CVETANJE TISE - FENOMEN KOJI ODUZIMA DAH


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box