Ekologija
ekologija/5.04.2020.

Otkrivanje novih vrsta ptica

ekologija
  • Pixabay
  • Pixabay
  • Pixabay
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Pixabay
Tokom 250 godina koliko biolozi proučavaju živi svet otkriveno je i opisano dva miliona vrsta biljaka i životinja. Ipak, naučnici procenjuju da je to samo 20 odsto broja koji zaista postoji na zemlji.

Koliko je teško otkriti novu vrstu? Da li je i vi možete pronaći i zašto je to važno objasniće u svom predavanju dr Iva Njunjić, direktorka organizacije Taxon Expeditions. 

Predavanje možete pratiti u četvrtak, 9. aprila u 17 časova na YouTube kanalu Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Dr Iva Njunjić završila je osnovne i master studije na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je prestižne stipendije vlade Republike Francuske koja joj je omogućila da završi doktorske studije na Univerzitetu Sorbona u Parizu. Trenutno radi u Holandiji gde je osnovala Taxon Expeditions – organizaciju koja se bavi naučno-istraživačkim radom i građanskom naukom. Iva Njunjić je aktivan biolog na terenu, biospeleolog i istraživač Nacionalne Geografije (National Georgapic explorer).

Predavanje “Otkrivanje novih vrsta od Bornea do Amsterdama” deo je serije onlajn prirodnjačkih predavanja. Predavanja su doprinos Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije da se u ovim teškim trenucima pandemije virusa COVID-19 solidariše. Cilj onlajn predavanja je da se građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popuni vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem. 

Ukoliko ste propustili da pogledate prethodna predavanja možete ih pogledati OVDE.


PROČITAJTE:

CVETANJE TISE - FENOMEN KOJI ODUZIMA DAH


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.