Aktuelno
aktuelno/20.08.2022.

Zlatiborska Gold gondola u brojkama

aktuelno
  • Opština Čajetina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U petak, 19. avgusta, navršilo se sedam godina od postavljanja kamena temeljca za zlatiborsku Gold gondolu. Ovo je najveća investicija Opštine Čajetina, vredna 13,5 miliona evra.

- Gondola je otvorena 14. januara 2021. godine. Do sada je prevezeno oko 390.000 putnika, od toga samo u prvih sedam meseci 2022. godine više od 135.000 putnika. Pred ovogodišnju letnju sezonu stiglo je novih 18 kabina, pa gondola sada ima kapacitet od 800 putnika u satu u 72 zasebne kabine - kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold Gondola Zlatibor.

Za kratko vreme, Gold gondola postala je atrakcija zbog koje na Zlatibor dolaze turisti iz čitavog sveta.

- Uprkos manjem broju turista na početku 2022. ipak su ostvareni dobri rezultati. Ovaj mali jubilej obeležavamo u iščekivanju milionitog putnika krajem sledeće godine - dodaje Božanićeva. 

Vazdušna trasa gondole od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera do ski centra Tornik duga je devet kilometara, što je čini najdužom na svetu. Posle 25 minuta vožnje iznad živopisnih pejzaža Zlatibora, stiže se do Tornika s koga se pruža veličanstven pogled na Durmitor, Jahorinu, Taru, Ribničko jezero, vrhove Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stublo, Semegnjevo, naselje Zlatibor...


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

PUT OKO ZLATIBORA

POČELO SNIMANJE DOKUMENTARCA O ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.