Ekologija
ekologija/27.10.2021.

Zdrava Srbija protiv rudnika litijuma

ekologija
  • Zdrava Srbija
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Ono što je osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju, saopštila je Zdrava Srbija.

Ova stranka poručuje da će stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva ovog dela Srbije.

- Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet - odgovorio je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović na pitanja građana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.

Činjenica je da je budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji, nastavio je Stamatović, jer ovde imamo zdrave prirodne resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu. Zdrava Srbija to može da promoviše, može i ovde da prenese pozitivna iskustva iz Čajetine i Zlatibora u smislu razvijanja turizma i stočarstva. Interes građana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom građana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije.

On je naveo da budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji gde postoje „zdravi prirodni resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu“, što Zdrava Srbija može da promoviše i da prenosi pozitivna iskustva u turizmu i stočarstvu iz Čajetine i Zlatibora.

„Interes građana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom građana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije“, rekao je Stamatović.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

ZLATIBOR PREČIŠĆAVA OTPADNE VODE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.