Ljudi
ljudi/27.03.2019.

Smeniti ambasadorku Srbije u Parizu

ljudi
  • Nataša Pejin
Autor fotografije:
Piše: Gordana Tadić


Demokratska stranka Srbije zahtevala je od ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da hitno razreši dužnosti derektora Kulturnog centra Srbije u Parizu Radoslava Pavlovića.

Kako se navodi u saopštenju ove partije, zatraženo je da se pokrene postupak opoziva ambasadora Srbije u Francuskoj Nataše Marić, o kojem odlučuje predsednik Republike.

„Odgovorni za najnoviji skandal uklanjanja izložbe Istorijskog muzeja Srbije iz galerije Kulturnog centra, upriličene povodom dvadesete godišnjice NATO agresije na Srbiju, ne smeju da ostanu nekažnjeni“, piše u saopštenju.

Ambasadorki Marić, posle njenog izdavanja naloga da se izložba i katalozi izložbe uklone „kako ne bi bilo neprijatno zvaničnicima i oficirima zemalja NATO“, istakao je DSS, nije mesto ne samo na funkciji ambasadora, već ni na jednom mestu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

„Ukoliko ostane bez sankcija – biće to pokazatelj da je to deo zvanične politike predsednika Republike i Vlade Srbije“, saopštio je DSS.

Podsetimo, naš magazin je juče prvi pisao da je Radoslav Pavlović, direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu, u kome je izložena postavka o stradanju Srba tokom NATO bombardovanja, naredio da se ova postavka ukloni zbog posete oficira NATO-a, iako je otvorena u subotu uveče 23. marta.

Nalog o uklanjanju izloženih slika stigao je iz naše ambasade u Parizu, pod izgovorom "da oficirima Nato ne bilo neprijatno" na prijemu koji je organizovan 25. marta u 18 časova.


PROČITAJTE I:

PONIŽENJE SRBIJE U KULTURNOM CENTRU SRBIJE U PARIZU

PROČITAJTE ODGOVOR RADOSLAVA PAVLOVIĆA, DIREKTORA KULTURNOG CENTRA U PARIZU ZA NAŠ MAGAZIN:

SRAMNE PARISKE IGRE U KC SRBIJE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Dragan
27.03.2019.

Šta je tu čudno' Zar nije i Boris Tadić naredio da se ukloni onaj spomenik u beogradskom parku devojčica Milica Rakić je bila na njemu da okupatoru ne bibilo neprijatno. Takođe je neki nato zvaničnik dolazio pa se Tadić potrudio da zlikovcu bude što prijatnije