Ljudi
ljudi/27.04.2021.

Preminuo Žika Obretković

ljudi
  • YT screenshot /Bell Ami
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / nova.rs

 

Ulični svirač i legenda Beograda, Živorad Žika Obretković, koji je javnosti poznat po svojim šarenim modnim kreacijama, preminuo je 23. aprila u domu za starije u Beogradu.

Kako prenosi portal Nova S, od Obretkovića, koga Beograđani pamte kao šarenu maskotu glavnog grada, oprostio se njegov prijatelj na Fejsbuku uz fotografiju i emotivnu poruku:

„Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana poste zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću („i sa kuče“, kako je govorio)“, napisao je on.

Javnost Srbije Žiku Obretkovića zna kao uličnog svirača, vatrenog govornika, dugogodišnjeg gosta Milovana Ilića Minimaksa na radiju, ali i kandidat za predsednika Srbije. Bio je prepoznatljiv po svojim šarenim, odevnim kombinacijama, ali i pretenoj torbi koju je gotovo uvek nosio sa sobom. Takođe, bio je veliki ljubitelj zelene salate i često je njom ukrašavao svoj izgled, o čemu svedoče i brojne fotografije.

Žika je autor pet objavljenih knjiga pesama, a veliki broj građana oprostio se od Obretkovića na društvenim mrežama. O njemu kažu da je bio „legenda Skadarlije, Knez Mihailove i Trga republike“, ali i da je svojim pričama i sviranjem frule umeo da razveseli i one najtužnije.


PROČITAJTE I:

BERLIN ZA PONAVLJAČE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.