Ljudi
ljudi/23.03.2021.

Danijela Štajnfeld optužila Lečića

ljudi
  • Palić film festival
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Insajder

 

U eksluzivnom intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld potvrdila je da je u petak dala izjavu Tužilaštvu u kojoj je otkrila da je 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić. Razgovor za Insajder snimljen je juče, neposredno pre njenog povratka u SAD.

Jedan od dokaza koji je dostavljen Tužilaštvu je i snimak razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina posle silovanja. Kako je rekla za Insajder, pozvala ga je kao deo procesa svog izlečenja od traume koju je preživela. Taj razgovor je snimala. Na ovom originalnom snimku prepoznatljiv je glas Branislava Lečića, a na osnovu sadržaja razgovora jasno je da Lečić događaj nije negirao.

Branislav Lečić nije odgovorio na pozive, ali ni na poruku u kojoj mu je Insajder naveo da poseduje snimak razgovora koji je sada u Tužilaštvu kao dokazni materijal.

Mediji su objavili, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je glumica Danijela Štajnfeld u izjavi Višem javnom tužilaštvu otkrila ime kolege koji ju je silovao 2012. godine, što je Tužilaštvo potvrdilo saopštenjem, dodajući da su dalje provere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

Prvi put o traumatičnom događaju javno je progovorila pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu snimljenom u Americi, gde je otišla da živi ubrzo nakon događaja. I snimak koji donosimo je prvo objavljen u dokumentarnom filmu “Zaceli me” čiji je Danijela Štajnfeld autor, ali je glas bio modulisan tako da se ne prepoznaje. Originalni snimak razgovora koji je snimljen četiri godine nakon spornog događaja, na kom se jasno čuje glas Branislava Lečića, Danijela Štajnfeld nedavno je dostavila Tužilaštvu.

Govoreći o filmu, ona je ispričala da ju je godinu seksualno napastvovao moćnik iz filmske industrije, ne otkrivajući njegov identitet, ističući da bi, u tom slučaju, ceo fokus filma bio na tome.

U saopštenju povodom optužbi glumice, koju su objavili mediji, Lečić je naveo da su tvrdnje da ju je silovao "najgnusnija laž" koja ga diskredituje.


PROČITAJTE I:

FILM "ZACELI ME" NA PALIĆ FILM FESTIVALU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.