Ljudi
ljudi/2.11.2022.

Legendarni Henri Rolins dolazi u Beograd

ljudi
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Henri Rolins u sklopu evropske turneje "Good To See You" gostovaće 11. februara naredne godine u Beogradu. Već od četvrtka 3. novembra od 10h počinje prodaja karata za ekskluzivni nastup Henrija Rolinsa svetski priznatog, američkog glumca, muzičara, motivacionog govornika, komičara, pesnika, voditelja...

Mnogi strani kritičari ovog višeslojnog umetnika opisuju i kao „pank - rok ikonu", s obzirom da je bio vođa dva benda Rollins band i Black flag.

Rolins će se beogradskoj publici predstaviti svojim dobro smišljenim i raznovrsnim nastupom 11. februara 2023. godine.

Vlasnik je brojnih nagrada, među kojima je kruna njegovog rada čuvena Gremi nagrada za kako se navodi- "non musical album" Get In The Van: On the Road with Black Flag" 1995. godine. Medju ostalim magradama tu su i Southern California Journalism Award, 2017;  Ray Bradbury Award, 2014. i mnoge druge.

Foto: Ross Halfin
 
Kako navodi Vašington post," Henrija Rolinsa je nemoguće opisati jednom rečenicom", jer on je, kako se navodi i glumac, ispovednik, provokator, autor, humorista, motivacioni govornik, a po oceni američkog TV vodiča, Rolins je "renesansni čovek". Ipak, ako bi mogli da upotrebe jednu reč to bi sigurno bila "radoholičar".

Za takve ocene, stručna javnost, itekako ima pokriće, jer kada ne putuje, on preferira nemilosrdni raspored pun posla kao glumac,autor, di džej, TV voditelj...

Rollins je obišao svet kao takozvani "word artist", kao frontmen punk bendova Rollins Band i Black Flag , ali i kao usamljeni putnik, u želji da ispuni svoju radoznalost, favorizujući manje lokale s putovanja po Nepalu, Šri Lanki,Sibiru, Severnoj Koreji, Južnom Sudanu i Iranu.


 
Biografija

Henri Rolins je autor  više od 30 knjiga, uključujući "Black Coffee Blues", "Get in the Van", "Roomanitarian and Broken Summers".  Dela "The travelogue series"," A Grim Detail", "A Dull Roar"dokumentuju Henrijeva putovanja kroz Aziju, Afriku, Bliski istok i Evropu.

Henri je istovremeno dobro poznat po svojim "emisijama koje govore", koje su kombinacija političkog komentara, ličnih anegdota, humora, pa i ogorčenja,  pop kulture, a sve to sa zdravom dozom skepticizma. 
 
On se okušao i kao glumac u filmovima i serijama: "Zemlja snova, slika pokreta", sporedni glumac; "Portlandija", TV serija, gostujuća zvezda; "Sinovi anarhije", TV serije, gostujuća zvezda koja se ponavlja; a u "He Never Died" kao glavni glumac.

 Učestvovao je u više od 20 filmova, uključujući "Lost Highway", "Bad Boys II",  "Heat", "The Chase" i pozajmljivanje glasa za animiranu seriju "Američki tata", "Vreme avanture" i druge.
 
Priznat je TV voditelj emisija kao što su "10 Things You Don't Know About", "History Channel H2 series"," Animal Underworld With Henry Rollins", "National Geographic series", "Born To Rage", "National Geographic Explorer special", a poznat je i kao voditelj radio emisije, KCRW 89,9, Los Anđeles, (2009-pa do danas), kao i radio emisije, "Harmonija u mojoj glavi", 103.1 FM, Los Anđeles, (2004-2009).


PROČITAJTE I:

ARHITEKTONSKI BISERI EVROPSKIH GRADOVA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.