Fotografija
fotografija/24.09.2019.

Jadranka - izložba fotografija Maje Medić

fotografija
  • Maja Medić
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Maja MedićU znak sećanja i povodom godišnjice smrti Jadranke Pejanović u UK Stari grad, Kapetan Mišina 6a u Beogradu u ponedeljak 30. septembra u 20.30 biće otvorena izložba fotografija Maje Medić "Jadranka".

Ova izložba (u najvećoj meri portretnih) fotografija predstavlja rezultat privatnog i profesionalnog, dvadesetpetogodišnjeg druženja između Jadranke Pejanović (glumice i novinarke) i Maje Medić (fotografkinje i snimateljke). Fotografije obuhvataju srednjoškolski i studentski period, zajedničke profesionalne saradnje kao i privatne trenutke zabeležene foto aparatom.

Izložba se organizuje povodom prve godišnjice od Jadrankine prerane smrti.

Jadranka Pejanović (1979-2018) bila je srpska filmska, televizijska, pozorišna i glasovna glumica, TV voditeljka i novinarka.

Autorka izlobe je Maja Medić.Novinarka televizije N1 Jadranka Pejanović preminula je iznenada 30. septembra 2018.  u 40. godini. Jadranka je u televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag.

Jadranka Pejanović završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića.

Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92.

Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma "Neispričane priče", o životu Zorana Đinđića.

U redakciji TV N1 osmislila je emisiju "Scena", u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona.

Bila je autorka emisije Net Kontekst. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu "Neistraženo".

Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za CNN. U posao koji je radila ugradila je veliki talenat, svestranost i ozbiljnost. Krasili su je izuzetan profesionalizam, ljudska dobrota, vedar duh i osmeh.


PROČITAJTE I:

FOTOGRAFIJE FELIKSA NADARA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Ana B.
24.09.2019.

Divna Jadranka.

reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box