Fotografija
fotografija/24.09.2019.

Jadranka - izložba fotografija Maje Medić

fotografija
  • Maja Medić
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Maja MedićU znak sećanja i povodom godišnjice smrti Jadranke Pejanović u UK Stari grad, Kapetan Mišina 6a u Beogradu u ponedeljak 30. septembra u 20.30 biće otvorena izložba fotografija Maje Medić "Jadranka".

Ova izložba (u najvećoj meri portretnih) fotografija predstavlja rezultat privatnog i profesionalnog, dvadesetpetogodišnjeg druženja između Jadranke Pejanović (glumice i novinarke) i Maje Medić (fotografkinje i snimateljke). Fotografije obuhvataju srednjoškolski i studentski period, zajedničke profesionalne saradnje kao i privatne trenutke zabeležene foto aparatom.

Izložba se organizuje povodom prve godišnjice od Jadrankine prerane smrti.

Jadranka Pejanović (1979-2018) bila je srpska filmska, televizijska, pozorišna i glasovna glumica, TV voditeljka i novinarka.

Autorka izlobe je Maja Medić.Novinarka televizije N1 Jadranka Pejanović preminula je iznenada 30. septembra 2018.  u 40. godini. Jadranka je u televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag.

Jadranka Pejanović završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića.

Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92.

Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma "Neispričane priče", o životu Zorana Đinđića.

U redakciji TV N1 osmislila je emisiju "Scena", u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona.

Bila je autorka emisije Net Kontekst. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu "Neistraženo".

Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za CNN. U posao koji je radila ugradila je veliki talenat, svestranost i ozbiljnost. Krasili su je izuzetan profesionalizam, ljudska dobrota, vedar duh i osmeh.


PROČITAJTE I:

FOTOGRAFIJE FELIKSA NADARA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Ana B.
24.09.2019.

Divna Jadranka.