Fotografija
fotografija/18.11.2019.

Izložba "Detalji jednog bolničkog života"

fotografija
  • Miroslav Ničić
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaU Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad u ponedeljak 18. novembra u 20 časova biće otvorena izložba bolji.života – Detalji jednog bolničkog života.
 
Izložba bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote - predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije, tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.
Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života, cele nedelje pred proceduru, kada je bio podvrgnut terapiji od 140 tableta na dnevnoj bazi. 

Tako je Miroslav - Miki ili Niče, kako za koga - u oblicima pilula, sumornoj bolničkoj scenografiji, hodajući po ivici provalije, u svim detaljima pronalazio umetnost, radost, humor, parodiju, mladost i neodoljivu volju za životom.  
Ovih 68 fotografija, svoj put u javnost su našle preko društvene mreže Instagram, na posebno otvorenom profilu pod nazivom bolji.zivota. I sama ta igra reči, uz radove, pokazuje jednostavnu činjenicu da je život jedan - na njegovom početku, kao i pred njegov kraj, i da je najveća stvar radovati mu se, i to u svakom danu.


Izložbu prati koncert Ničeovih saradnika muzičara, kolega sa scene, koji će biti održan u subotu 23.novembra u 22 časa u Kulturnom centru Grad i koji za ovu priliku izvesti sopstvena viđenja kompozicija čije je demo-verzije Miki Ničić osmislio i snimio tokom lečenja u bolničkim sobama Beča, Beograda i Tel Aviva. 
Ničeovi saradnici muzičari, kolege sa scene, na koncertu će izvesti sopstvena viđenja njegovih poslednjih kompozicija. 

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa. 

Izložba će biti otvorena do 1. decembra. 

PROČITAJTE I:
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.