Fotografija
fotografija/17.12.2018.

Nebojša Glogovac - Izložba fotografija

fotografija
  • Maja Medić
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaIzložba fotografija posvećena Nebojši Glogovcu biće otvorena u petak, 21. decembra 2018. u 19 časova u Filmskoj galeriji Dvorane kulturnog centra Beograda.

Izložbu, koja će trajati do 5. marta 2019. godine je priredila fotografkinja Maja Medić.

Prateći program na samom otvaranju iste večeri će biti razgovor koji će voditi filmski reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić.

Posle razgovora posetioci će moći da pogledaju besplatnu projekcija filma "Ustav Republike Hrvatske".Ovo će biti omaž velikom glumcu koji nas je prerano napustio.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969–2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, organizator je saopštio da ovim izborom fotografija želi da na trenutak osvetli deo njegove čudesne i, verujemo, nezaboravne karijere.

Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj Velikoj pljački, TV-seriji Bolji život i filmu Vukovar, jedna priča, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske reditelja Rajka Grlića.

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od preko četrdeset fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu. Posle razgovora će biti besplatno prikazan film Ustav Republike Hrvatske u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga, koji je o svom glumačkom pozivu rekao i sledeće:

Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine. Da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše.

Prodaja s popustom od 15% i potpisivanje knjige Neispričane priče Rajka Grlića posle razgovora.

Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, organiyator moli posetioce da svoje besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzmu na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21.00, zaključno sa četvrtkom, 20.12.2018.


PROČITAJTE JOŠ:

RAJKO GRLIĆ, INTERVJU - U RASPOREDU BUDALA NISTE PROŠLI BOLJE

VIKTOR IVANČIĆ, INTERVJU: HRVATI I SRBI ILI PSUJU ILI OBOŽAVAJU

DARIJAN MIHAJLOVIĆ - VLAST OD HEROJA NAPRAVI TIRANINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.