Ljudi
ljudi/30.09.2018.

Preminula novinarka N1 Jadranka Pejanović

ljudi
  • Printscreen / N1
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Novinarka televizije N1 Jadranka Pejanović preminula je iznenada u 40. godini. Jadranka je u televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag.

Jadranka Pejanović završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića.

Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92.

Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma "Neispričane priče", o životu Zorana Đinđića.

U redakciji TV N1 osmislila je emisiju "Scena", u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona.

Bila je autorka emisije Net Kontekst. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu "Neistraženo".

Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za CNN. U televiziju N1 ugradila je veliki talenat, svestranost i ozbiljnost. Jadranka je iza sebe ostavila supruga i ćerku. Izuzetan profesionalizam, ljudska dobrota, vedar duh i osmeh Jadranke Pejanović zauvek će nedostajati u redakciji N1.


PROČITAJTE JOŠ:

ISPOVEST JURODIVOG POKAJNIKA

UKRADENA LOKOMOTIVA IZ 1864!

KO JE, WTF, UZEIR HADŽIBEJLI?

KLASIČNI UMETNICI O SAVREMENOJ UMETNOSTI


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.