Fotografija
fotografija/31.01.2019.

Izložba karikatura Koraksa i Petričića

fotografija
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaIzložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića biće održana na Filozofskom fakultetu u Beogradu u četvrtak 31. januara od 18 do 20 časova, u saradnji sa udruženjem Novi optimizam.

Kako navodi Novi optimizam, Filozofski fakultet u Beogradu neguje tradiciju kritičke i demokratske misli i ima moralnu obavezu da istu podrži, na taj način pružajući doprinos izgradnji građanskog društva u Srbiji.

Priređivanjem izložbe karikaturista Danasa i NIN-a Predraga Koraksića Coraxa i Dušana Petričića, dodaju, Filozofski fakultet u Beogradu pruža berzrezervnu podršku slobodi govora i pridružuje se građanskim nastojanjima za uspostavljanjem demokratskog društva u Srbiji.

Na otvaranju izložbe govoriće profesori Goran Marković i Miodrag Zec.

„U savremenoj srpskoj kulturi karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Dušan Petričić zauzeli su istaknuto mesto. Prateći politički i društveni život Srbije oni su ostvarili reprezentativne opuse, pri čemu je njihovo delo preraslo nivo komentara događaja i postalo simbolički prikaz sadašnjice. Kritikujući, razotkrivajući i dekonstruišući brojna događanja na javnoj sceni, Corax i Petričić su značajno doprineli izgradnji slobodne misli i razbijanju straha od svih vidova diktature“, navodi se u najavi izložbe.

Njihovo delovanje, kako se dodaje, prepoznato je kao važan doprinos u borbi za demokratizaciju srpskog društva.

„Nastavljajući da aktivno rade i objavljuju karikature u današnjem vremenu, kada je kritička reč u Srbiji pred samim gašenjem, oni deluju ne samo kao karikaturisti Danasa i NIN-a već i kao svetionici slobodne i kritičke misli“, ocenjuje se na plakatu povodom izložbe.


PROČITAJTE JOŠ:

NEBOJŠA GLOGOVAC - IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box