Fotografija
fotografija/31.01.2019.

Izložba karikatura Koraksa i Petričića

fotografija
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaIzložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića biće održana na Filozofskom fakultetu u Beogradu u četvrtak 31. januara od 18 do 20 časova, u saradnji sa udruženjem Novi optimizam.

Kako navodi Novi optimizam, Filozofski fakultet u Beogradu neguje tradiciju kritičke i demokratske misli i ima moralnu obavezu da istu podrži, na taj način pružajući doprinos izgradnji građanskog društva u Srbiji.

Priređivanjem izložbe karikaturista Danasa i NIN-a Predraga Koraksića Coraxa i Dušana Petričića, dodaju, Filozofski fakultet u Beogradu pruža berzrezervnu podršku slobodi govora i pridružuje se građanskim nastojanjima za uspostavljanjem demokratskog društva u Srbiji.

Na otvaranju izložbe govoriće profesori Goran Marković i Miodrag Zec.

„U savremenoj srpskoj kulturi karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Dušan Petričić zauzeli su istaknuto mesto. Prateći politički i društveni život Srbije oni su ostvarili reprezentativne opuse, pri čemu je njihovo delo preraslo nivo komentara događaja i postalo simbolički prikaz sadašnjice. Kritikujući, razotkrivajući i dekonstruišući brojna događanja na javnoj sceni, Corax i Petričić su značajno doprineli izgradnji slobodne misli i razbijanju straha od svih vidova diktature“, navodi se u najavi izložbe.

Njihovo delovanje, kako se dodaje, prepoznato je kao važan doprinos u borbi za demokratizaciju srpskog društva.

„Nastavljajući da aktivno rade i objavljuju karikature u današnjem vremenu, kada je kritička reč u Srbiji pred samim gašenjem, oni deluju ne samo kao karikaturisti Danasa i NIN-a već i kao svetionici slobodne i kritičke misli“, ocenjuje se na plakatu povodom izložbe.


PROČITAJTE JOŠ:

NEBOJŠA GLOGOVAC - IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.