Ljudi
ljudi/6.11.2019.

UDUS:Dragan Bjelogrlić ne zaslužuje progon

ljudi
  • Medija centar
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPovodom netačnih i tendencioznih napisa o saobraćajnom udesu koji je izazvao sin Dragana Bjelogrlića, Udruženje dramskih umetnika Srbije pozvalo je tabloide da prestanu sa izvrtanjem činjenica i sa praksom da se preko dece i članova porodica obračunavaju sa onima koji drugačije misle i slobodarski nastupaju.

Bez obzira na svoja različita životna i politička opredeljenja i uverenja, članovi Udruženja nisu nikakvi narodni neprijatelji, naprotiv, i ne zaslužuju diskreditovanje, poručili su iz UDUS-a.

Dodaje se da to pogotovo ne zaslužuje Dragan Bjelogrlić, umetnik koji svojim darom i delom nesumnjivo doprinosi ugledu i prosperitetu Srbije.

Podsetimo, Dragan Bjelogrlić se juče oglasio povodom pisanja jednog od tabloida o udesu koji je njegov sin Aleksej skrivio pre 14 meseci.

- Sve otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, decu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj ličnosti, politčaru, funkcioneru sa bilo koje strane, rekao je Bjelogrlić na konferenciji za novinare.

- Uvek sam bio slobodan čovek, govorio sam slobodno i neću to prestati, rekao je Bjelogrlić.

On smatra da su tekstovi objavljeni 14 meseci posle saobraćajne nezgode objavljeni u trenutku kada je gostovao na tribini dnevnog lista Danas i govorio o stanju u društvu, posle gostovanja u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i kada izlazi druga sezona serije „Senke nad Balkanom“.

Do mene su stigle i informacije da se sprema i tekst o mojoj kćerci i još tekstova o meni, naglasio je Bjelogrlić.

Svestan sam da ja nisam ni prvi, ni poslednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ućutkavanja slobodmislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio, poručio je Bjelogrlić.

On je potvrdio da je njegov sin Aleksej imao saobraćajnu nesreću, ali da za razliku od naslova u Srpskom telegrafu nikog nije zgazio i nije pobegao sa lica mesta.

Pozvao je Hitnu pomoć, bio uz povređenog i predložio da sa njim ode u Urgentni centar, što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je šta je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gde se prijavio, prepričao je Bjelogrlić.

Sproveden je pravni postupak kao u slučaju svakog drugog građanina, nije bio privilegovan, što je potvrdio i oštećeni, dodao je Bjelogrlić i napomenuo da su i sada u kontaktu sa čovekom koji je povređen u toj nesreći.

On je citirao i lika iz jedne od njegovih serija: „Vi koji ovo radite mislite da je Srbija samo vaša. Zajebali ste ste, malo je i moja“.

Draganić je rekao da je Srpski telegraf prepisao krivičnu prijavu, ali je problem u naslovima teksta „Bjelin sin zgazio čoveka“ i „Bjelin sin slomio nogu motoristi, pa ga ostavio na putu“.

Sve činjenice su u evidenciji MUP i Javnog tužilaštva. Aleksej nije zgazio čoveka, nije ga ostavio i nije pobegao sa lica mesta, rekao je Draganić i dodao da to piše i u krivičnoj prijavi koju su objavile novine.

Draganić je rekao da je na Bjelogrlića, koji tada imao 18 godina, primenjen princip oportuniteta i da je naredba javnog tužioca bila da se uplati oko 1.200 evra, a ne nikakva nagodba porodice Bjelogrlić sa povređenim čovekom.

On je naglasio i da je sada najvažnije da cela Srbija zaista čuje šta se dogodilo, a da li će biti tužbe protiv Srpskog telegrafa odlučiće kasnije porodica Bjelogrlić.


PROČITAJTE I:

DRAGAN BJELOGRLIĆ: NE DIRAJTE MI PORODICU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.