Teatar
teatar/10.12.2019.

Dobričin prsten Mirjani Karanović

teatar
  • Medija centar
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaUgledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo – Nagrada Dobričin prsten – odlukom Žirija za 2019. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Mirjani Karanović, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Mirjana Karanović, time je postala 32. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u našoj zemlji.

„U konkurenciji za Nagradu bilo je osam istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnice Mirjane Karanović, nominovani su i Saša Torlaković, Radmila Živković, Tihomir Stanić, Gordana Đurđević Dimić, Rade Šerbedžija, Branislav Lečić i Miodrag Krivokapić“, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Sedmočlani Žiri odluku je doneo danas tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Svetlana Bojković, jedna od prethodnih dobitnika, Vida Ognjenović, predsednik Žirija, Nada Šargin, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić.

Foto: Bitef teatar / M.I.R.A.

Podršku dodeli Nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Termin i mesto održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mirjani Karanović biće naknadno saopšteni.

Nagrada koja nosi ime po prstenu koji je glumac Dobrica Milutinović 1937. godine dobio od Udruženja glumaca Kraljevine Jugoslavije, kao priznanje za izuzetan doprinos pozorištu, ustanovljena je 1980. godine, a prvi dobitnik je bio glumac Ljuba Tadić.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

NEBOJŠI GLOGOVCU POSTHUMNO DOBRIČIN PRSTEN


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.