Muzika
muzika/7.10.2021.

Veče Tome Zdravkovića u Kombank dvorani

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Pod sloganom "Sviramo noćas kao da je tu" u nedelju 10. oktobra od 17 do 20 časova biće održano Veče Tome Zdravkovića, posvećeno muzičkoj legendi po kome istoimeni, biografski film TOMA Dragana Bjelogrlića, već nedeljama unazad krasi veliko platno Kombank Dvorane.

Naime, kako bi proslavili lik i delo kultnog muzičara koji je svoju karijeru gradio upravo na istom mestu-nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gde je 1987. nastupao čak 20 dana redom, posetioci će uživajući uz Tomine pesme i svirku uživo u Holu Kombank Dvorane moći da degustiraju i besplatno piće.

Podsetimo, svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković  održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom „Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića", kada je čak 20  puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata.

Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, u  Kombank Dvorani,  simbolično se nedeljama unazad prikazuje biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike, koji do sada beleži enormnu gledanost. 


Film "TOMA" je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih."TOMA" je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po  njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Uloge tumače: Milan Marić, Petar Benčina, Tamara Dragičević i drugi.


PROČITAJTE I:

"OAZA" - SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.