Aktuelno
aktuelno/29.05.2023.

Apel Udruženja dramskih umetnika Srbije

aktuelno
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Izvor: SEECult / Foto: Promo

 

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) saopštilo je danas da apeluje na sve aktere političke i javne scene da dopuste svima pravo na različitost političkog stava i obustave prozivanja, provokacije i pretnje kakvim su prethodnih dana bili izloženi pojedini glumci.

Izražavajući pre svega duboko žaljenje zbog “činjenice da је nesreća bez presedana, od koje svi zajedno još dolazimo do daha, postala povod da dodatno jedni drugima zledimo ionako već preteške rane, UDUS je naveo u saopštenju da “ono što ne bi smelo da bude sporno jeste da u žalosti nad istom ranom, i u borbi protiv nasilja, moramo biti saglasni”.

Kao udruženje koje objedinjuje članove najrazličitijih političkih stavova i uverenja, UDUS je naglasio da njegov apel nije zauzimanje nijedne političke strane.

“Ovo je samo poziv svima onima koji su spremni da pokažu dobru volju, da uložimo makar toliko truda, da jedni drugima dopustimo podjednako pravo na različitost političkog stava i da suspendujemo prozivanja, provokacije i pretnje kakvim su prethodnih dana bile izložene pojedine naše kolege. One ne samo da nikom ne služe na čast, već dodatno zaoštravaju sukobe i podele koje su već teško snošljive”, poručio je UDUS, izražavajući nadu da će njegov apel biti primljen kao dobronamerna odgovornost tog udruženja u ime sveopšteg opstanka i ozdravljenja.

“Pozivamo sve da dostojno ožalimo ovaj zajednički nemerljivi gubitak, da svi prihvatimo deo svoje odgovornosti i da učinimo sve da do ovakvog stradanja i nasilja više nikada ne dođe”, poručio je UDUS.

UDUS je reagovao povodom istupanja pojedinih funkcionera i poslanika vladajuće Srpske napredne stranke protiv glumaca koji su javno podržali proteste građana i opozicije protiv nasilja, inicirane tragičnim događajima u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Gotovo istovremeno sa saopštenjem i apelom UDUS-a, poslanik SNS Nebojša Bakarec izneo je u parlamentu podatke o tome koliko su navodno novca dobili od Telekoma glumci koji su podržali protest ''Srbija protiv nasilja'', a učestvovali su u serijama koje je podržalo to državno preduzeće.


PROČITAJTE I:

NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA PUSTOŠENJA BUDŽETA

POD LUPOM: KOJE MEDIJE PODRŽAVA POKRAJINA?

KOJE MEDIJE PODRŽAVAJU LOKALNE SAMOUPRAVE?

POD LUPOM: KULTURA U MEDIJIMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.