Film
film/13.09.2021.

Premijerno film o Tomi Zdravkoviću

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Svoj prvi veliki solistički koncert Toma Zdravković održao je u Domu sindikata 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom "Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića", kada je čak 20 puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata. Na istom mestu, 34 godine kasnije, u Kombank Dvorani, simbolično će biti prikazan biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike. 

Nakon 16. septembra u 19.30 kada će biti premijerno prikazan u Velikoj sali Kombank Dvorane, film ulazi u redovan bioskopski repertoar.

Film "TOMA" je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

"TOMA" je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po  njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Drugi pravac prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućenih visina popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Nakon filma, gledaoci će život i muziku Tome Zdravkovića gledati i na seriji koja je u pripremi.

Uloge tumače: Milan Marić, Petar Benčina, Tamara Dragičević i drugi.

Muziku za film Dragana Bjelogrlića uradio je muzičar Željko Joksimović, koji je jedan i od producenata.


PROČITAJTE I:

"OAZA" - SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.