Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/5.02.2019.

Paretekvondo:Dejana Bačko-prvakinja sveta

ljudi
  • Tekvondo klub "Gitros"
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Članica novosadskog Tekvondo kluba "Gitros" Dejana Bačko osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji u Turskoj.

Svestrana umetnica koja slika nogama i ustima, jer je rođena bez ruku, Dejana Bačko je i pre tri godine bila državna prvakinja u paratekvondou i vicešampionka Evrope. Umetnica za divljenje koja slika nogama do sada je izlagala u nekoliko gradova regiona. Studentkinja je Akademije umetnosti, a pored slikanja bavi se vajarstvom. Do sada je naslikala preko 500 radova, a najčešće slika mrtvu prirodu, portrete i pejzaže. 

Intervju sa Dijanom Bačko možete pročitati OVDE

U polufinalu je pobedila Turkinju Semru Karu, a u finalu Ruskinju Sakinat Magomedovu. Trijumfovala je u kategoriji K41 - 49 kilograma.
 
Na takmičenju je učestvovalo400 takmičara iz 69 zemalja, što pokazuje značaj postignutog rezultata, naglašava za 021.rs trener šampionke Aleksandar Andrevski.

PROČITAJTE I:

 
"Posle mnogo godina trenerskog posla, danas sam ostvario san o kojem sigurno mašta svaki trener. Osećanja su prejaka i ne popuštaju me već ceo dan. Rezultat nije došao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba "Gitros", uz podršku tekvondo asocijacije Srbije, grada Novog Sada, gradske uprave za sport i omladinu, pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i drugih. Uz našu Dejanu, želim da naglasim i uspeh ostalih članova paratekvondo reprezentacije Srbije, koji nas sve zajedno u poslednjih nekoliko godina čine jednom od najuspešnijih zemalja u svetu", naglasio je trener Dejane Bačko.
 
Uz nekoliko prethodnih medalja, poput prošlogodišnjeg zlata na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu, Dejana ovu vidi kao najznačajniju, jer je prvi put dostigla svetsko zlato. 

"Izuzetno sam srećna zbog postignutog uspeha u Antaliji. Svetsko zlato je zaista veliko, što me čini izuzetno ponosnom i radosnom. Drago mi je da sam pokazala da sam broj jedan u svetu i naravno u Evropi. Želela bih da se zahvalim svom treneru i klubu "Gitros", koji su verovali u mene. Ova medalja je za mog trenera, koji je sav svoj trud usmerio ka ovom cilju", izjavila je šampionka sveta.
  
Pored Dejane, reprezentativci Tekvondo asocijacije Srbije osvojili su još četiri medalje prvog takmičarskog dana: dva srebra i dve bronze. Danijela Jovanović i Marija Mičev iz Antalije se vraćaju sa vicešampionskim zvanjem. Minja Jandrić i Violeta Todorov na Svetskom prvenstvu osvojile su bronzu. Ivan Petrovski ostvario je plasman na peto mesto u formama. 

Izvor: 021
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.