Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/9.09.2021.

Preminuo Kosta Bunuševac

vizuelne-umetnosti
  • Youtube / TVStudioB / Willimon
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Youtube / TVStudioB / Willimon

 

Kosta Bunuševac, član slikarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) preminuo je u 73. godini, objavio je ULUS.
Bunuševac je ostvario brojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu, a bio je multimedijalno orijentisan kroz teatar, dizajn, marketing, pronalazaštvo, muziku, arhitekturu, glumu na filmu, pozorištu i na televiziji.

Radio je kao profesor na Akademiji lepih umetnosti, od 1999-2007, idejni je tvorac nagrađenih TV emisija „Beograd noću“ i „Oliver Mandić šou“, a javnost ga poznaje i kao omiljenog lika iz filma „Kako je propao rokenrol“.

Prvim crtežima na studijima večernjeg akta, u duhu najboljih akademskih realista, unutar male grupe ezoterika, Bunuševac je objavio svoju likovnu moć, naveo je ULUS.

Krajnja ponesenost, ushićenost kojom vlada strog, gotovo okrutan sistem, kartezijanska logika i asketizam, obeležili su njegov rad od prvih dana.

Bunuševac slikar, crtač, dizajner, performer, promoter, demijurg, „one man šou“, uz još dve tri ličosti, bio je centar svih, ne samo „andergraund“ okupljanja vertikalnog Beograda 70-tih i 80-tih godina prošlog veka.

Taj duh je sazrevao u spektakularnim izazovima i iluminacijama Koste Bunuševca, ističe Udruženje likovnih umetnika.


PROČITAJTE JOŠ:

PIKASO - RASPOJASANOST GENIJA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.