Ljudi
ljudi/6.02.2019.

REM: Spot SNS regularan

ljudi
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Savet Regulatornog tela za elektronske medije doneo je odluku da se odbace, kao neosnovane, prijave organizacije „Građani na straži“ koje su pristigle povodom prikazivanja dela spota Srpske napredne stranke u informativnim programima TV Prve i Hepi TV.

U Regulatorno telo za elektronske medije pristiglo je više stotina prijava protiv TV Prva i Hepi TV, zbog, kako se navodi, emitovanja spota SNS koji predstavlja političko oglašavanje van predizborne kampanje, čime su, prema navodima u prijavama, učinjene povrede člana 47 tačka 5 Zakona o elektronskim medijima i povrede članova 12 i 14 Zakona o oglašavanju.

U saopštenju Saveta REM se navodi da je utvrđeno da prikazani sadržaji nisu u suprotnosti sa članom 47 tačka 5 Zakona o elektronskim medijima jer je, u nekoliko navrata, prikazan samo deo spota i to u informativnim emisijama, vesti, u blokovima koji su sadržali druge priloge koji su se odnosili na isti događaj – proteste, uz najavu da je SNS snimila spot koji se prikazuje na društvenim mrežama.

PROČITAJTE I:  SNS SPOT - RASPIRIVANJE STRASTI

Na taj način posmatrano, ne mogu se dovoditi u pitanje povreda Zakona o oglašavanju, članovi 12 i 14, jer oglašavanja nije ni bilo. U navedenim slučajevima radilo se o neprikosnovenom pravu gledalaca na informisanje o događaju (objavljivanje spota na društvenim mrežama).

Služba za nadzor i analizu, razmatrajući sve pristigle dopise, smatra da ne postoji osnov za pokretanje postupka.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.