Aktuelno
aktuelno/13.06.2019.

Kampanja za ograničenje rijaliti programa

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaUdruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ), zajedno sa još deset timova i udruženja danas će ispred REM-a u okviru kampanje „U ime kulture“ najaviti početak kampanje skupljanja potpisa za zakon kojim će se ograničiti rijaliti programi na televizijama sa nacionalom frekvencijom.

Prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu trajaće od 23. do 30. juna.

 “REM je odbacio prijavu za vađenje pištolja i nasilničko ponašanje u rijalitiju Parovi na TV HAPPY i ako je promovisanje nasilja jasno zabranjeno i kažnjivo Zakonom o elektronskim medijima. Takođe u zakonom predviđenom roku nije dostavio informacije od javnog značaja da li je za podzakonske akte koje je doneo postojala saglasnost Ministarstva kulture i informisanja iz čega proističe sumnja da su svi podzakonski akti REM-a neustavni i nezakoniti”, navodi UZUZ.

Iz ovog Udruženja poručuju da je količina nasilja i manjak kulturnog sadržaja, naročito onog koji se tiče dece, a koji dominira na većini nacionalnih frekvencija pokazatelj da je jedini način zaštite promena Zakona o elektronskim medijima.

“ Imajući u vidu da oni koji su plaćeni i trebali bi da štite javni interes to ne čini, odlučili smo da sa građanima organizujemo skupljanje 30.000 potpisa što je pravni uslov da ova inicijativa postane predlog zakona”, saopštavaju pokretači ove inicijative.


PROČITAJTE I:

PRIJAVE PROTIV PORNOGRAFSKIH TABLOIDA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.