Aktuelno
aktuelno/2.04.2020.

Tviter uklonio 8.558 naloga SNS botova

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / NedeljnikDruštvena mreža Tviter objavila je da je služba za proveravanje autentičnosti korisnika uklonila 8.558 profila na kojima se promovisala vladajuća partija u Srbiji i njen lider.

U saopštenju objavljenom u “nizu” na nalogu zvaničnom nalogu @TwitterSafety kaže se da je reč o nalozima koji su imali podršku države i koji su vodili kampanju. Ovakvih kampanja bilo je u pet zemalja: Egiptu, Hondurasu, Indoneziji, Saudijskoj Arabiji i Srbiji.

“Pri kraju prošle godine, identifikovali smo grupe naloga koje su se bavile neautentičnom koordinisanom aktivnošću, i izbrisali 8.558 naloga koji su promovisali vladajuću stranku u Srbiji i njenog lidera.”

Tviter podseća da ovo krši i njihovu politiku korišćenja, te da predstavlja pokušaj da se podrije javna rasprava.

U Egiptu je bila reč o mreži El Fagr, medijskoj grupi koja je kreirala lažne profile da šalje poruke protiv Irana, Katara i Turske. Tih naloga bilo je 2.541.

U Hondurasu, botovi su se uglavnom bavili retvitovanjem predsednikovih tvitova. Takvih naloga bilo je 3.104.

U Indoneziji, onlajn-bitka se vodila protiv pokreta za nezavisnost Zapadne Papue, pa je izbrisano 795 lažnih profila.

Saudijska Arabija organizovala je ove profile iz više različitih zemalja, za napade na Katar i tursko angažovanje u Jemenu. Ukupno je izbrisano 5.350 profila.


PROČITAJTE I:

KAZNA ZBOG NASTUPA U UTISKU NEDELJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.