Aktuelno
aktuelno/29.07.2022.

Nacionalne frekvencije istim televizijama

aktuelno
  • REM
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS / Cover foto: Pixabay-OpenClipart

 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) dodelio je nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, B92 i Hepi. Doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za petu nacionalnu frekvenciju za televizijsko emitovanje.

Na današnjoj sednici, REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem zemaljskog digitalnog prenosa za područje Srbije, prenosi RTS.

Potrebnom većinom glasova, kako je saopšteno, dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Hepi TV i TV B92, koje su i do sada uživale nacionalnu gledanost.

Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio.

Takođe, kako se navodi, zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, Savet REM-a je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole, za petu frekvenciju.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda, i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljskog digitalnog signala i 12 dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa.

"Savet REM-a je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajući mišljenja struke, javnosti i svakog člana Saveta REM-a. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu REM-a.


PROČITAJTE I:

RAJKO GRLIĆ: U RASPOREDU BUDALA NISTE PROŠLI BOLJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.