Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/2.02.2019.

Spot koji ismeva proteste u režiji SNS

ljudi
  • Printscreen / Twitter
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Srpska napredna stranka objavila je večeras na svojim društvenim mrežama režirani video, sa glumcima, u kojem ismeva predstavnike opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića i proteste koji se održavaju već devet nedelja u više gradova u Srbije.

Spot je objavljen večeras nakon održanih protesta u Beogradu i još dvadesetak gradova i mesta u Srbiji, ali i u Kosovskoj Mitrovici.

Društvena mreža Tviter već se usijala, nepunih sat vremena od puštanja spota. Jedan od najaktivnijih je Srđan Dragojević, režiser.

Autor ovog spota nije potpisan, a Srpska napredna stranka objavila ga je na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, kao i na Jutjubu.Podsetimo večeras su se, devetu subotu zaredom, nezadovoljni građani okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta na protestu „Jedan od pet miliona“. Pored Beograda i drugim gradovima Srbije održan je novi protest "Jedan od pet miliona".

Na platou su se građanima se obratili profesorka Marija Bogdanović, umetnik Marko Šelić Marčelo i Slađana Stanković iz Udruženja malinara.

PROČITAJTE I:  SNS SPOT - RASPIRIVANJE STRASTI

Organizatori su se na početku zahvalili studentima koji su šetali sa svojih fakulteta do platoa, a potom je pročitano pismo studenata Fakulteta političkih nauka, koji su zatražili ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića.

"Svakog dana nas lažete putem javnog servisa koji ste prisvojili zarad svojih ličnih interesa. Jedan čovek sa svojim partijskim poslušnicima oduzeo nam je pravo da znamo sve. Aleksandre Vučiću, ti si simbol manipulacije, nepotizma, partijskog zapošljavanja, korupcije, urušavanja sloboda, banalizacije države i napada na neistomišljenike. Zbog svega ovde navedenog, pozivamo sve studente fakulteta Univerziteta u Beogradu i ostalih univerziteta u Srbiji da nam se pridruže i da se pobune protiv tiranije Aleksandra Vučića", piše u proglasu studenata FPN.

¶ DRAŽA PETROVIĆ - KAKO SMO PREŽIVELI KANDŽE ¶

Okupljeni su duvali u pištaljke i nosili transparente na kojima piše "Srušio se Savamalu, al ti ne dam štalu", "Našu dedovinu krčmiti nećete", "Uništili ste najveću fabriku na otvorenom", "Pošta - poštarima, stranke političarima", "Ne trebaju nam Pupsovci, trebaju nam stručnjaci".

Na protestu su bili i predstavnici levog bloka koji nose crvene zastave i transparent "Dole Vučić, dole kapitalizam", kao i malinari koji su istakli table sa imenima gradova iz kojih dolaze.


PROČITAJTE JOŠ:

¶ PROTESTI 1996/97 - KAD JE BEOGRAD BIO SVET ¶

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.