Aktuelno
aktuelno/23.09.2019.

Rektorka: Korak smo bliže dogovoru

aktuelno
  • Medija centar / Rektorka Ivanka Popović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / N1“Razgovori sa studentima bili su konstruktivni, verujemo da smo korak bliže dogovoru. Sutra nastavaljamo i verujemo da ćemo na najbolji način doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici”, rekla je rektorka Beogradskog univerziteta, Ivanka Popović, posle sastanka sa studentima koji drže Rektorat u blokadi, javio je N1.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a uoči razgovora nije bilo izjava za medije.

Studentikinja Valentina Reković kaže da su tokom razgovora bili odgovorni i da se nisu ponašali kao mala deca “kako neki članovi SNS govore”.

“U konsultaciji sa profesorima koji su nas podržavali, zaključili smo da nam je u interesu da što pre na čistac izvadimo doktorat Siniše Malog, da univerzitet što pre počne da radi na rešenju tog problema, razgovori su se vodili u tom pravcu. Blokada ostaje dok pregovori traju, nema ulaska službenika”, rekla je Reković.

Sastanak rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i studenata koji drže u blokadi zgradu Rektorata počeo je ranije danas, u 10 časova.

Rektorka Popović prethodno je osudila upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata, ocenivši da je time ugrožena autonomija Univerziteta.

Nakon toga su studenti, koji su Rektorat blokirali, izjavili da su spremni “da brane rekotrku” od mogućih napada zbog stava koji je iznela.

Tada su istakli i da su spremni na pregovore i kompromis.


PROČITAJTE I:

SKALPEL REKONSTRUKCIJA NA TRGU REPUBLIKE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.