Ljudi
ljudi/14.11.2019.

Kuća na poklon za bolesne mališane

ljudi
  • NURDOR
Autor fotografije:

Kaleidoskop media
Novosađanin Zoran Kocić, koji je zajedno sa svojim ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadrata na Fruškoj gori juče je, na Svetski dan dobrote ovu kuću poklonio deci oboleloj od raka.

Plemeniti Zoran i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi.

Kako je Zoran rekao tokom potpisivanja Ugovora o poklonu, njegova namera je da vikendica postane oaza oporavka za decu posle završetka lečenja.

U objavi koje je ovo udruženje podelilo na društvenim mrežama, kažu da je potpisivanje ugovara prošlo vrlo emotivno. Humani čika Zoran odlučio je da pokloni vikendicu od 100 kvadrata i devet ari placa jer, kako kaže, "naše je samo ono što poklonimo drugima". Takođe, čika Zoran zbog bolesti nije bio u kući u Popovcu devet godina pa kaže da je kuću ipak neophodno renovirati.

- Sada nam predstoji sređivanje kuće i dvorišta. Prvi su nam pritekli u pomoć JKP "Gradsko zelenilo" iz Novog Sada, koje će ovih dana srediti dvorište vikendice, a posle toga nastavljamo sa radovima i pozivamo vas da nam pomognete, kako bi vikendica što pre bila dostupna deci koja se oporavljaju od malignih bolesti - stajalo je u objavi NURDOR-a.


PROČITAJTE I:

VALJEVO: NIKO NE ZASLUŽUJE DA BUDE GLADAN

LOV NA LJUDE ZBOG BOJE KOŽEPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.