Klik na svetlost
klik na svetlost/6.06.2022.

Više hiljada posetilaca na Naučnom pikniku

klik-na-svetlost
  • Marko Đoković
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Marko Đoković

 

Dva dana bila su više nego dovoljna da hiljade mališana i njihovih roditelja otkriju zanimljivu stranu nauke, da upoznaju bliže naučnike, ali i različite naučne discipline, da se oprobaju u brojnim eksperimentima, postave bezbroj pitanja i dobiju odgovore baš na svako od njih. Naučni piknik održan je u organizaciji Festivala nauke, koji je za ovu priliku obnovio veliki Park nauke na Adi Ciganliji, kao i svih deset eksponata kojim ovaj park sada može da se ponosi.„S pravom možemo da kažemo da je ovaj Naučni piknik bio više nego uspešan, ali nas raduje nešto mnogo važnije od ovog konkretnog događaja. Raduje nas to što smo pokazali da se deca, nakon dve godine zatvaranja i različitih formata onlajn nastave i virtuelnih druženja, još uvek oduševljavaju naukom kada im se ona prikaže na zanimljiv, uzbudljiv i njihovom uzrastu prikladan način", izjavila je direktorka Festivala nauke Ana Petrović. „Bićemo još radosniji ukoliko Naučni piknik postane svojevrsna tradicija koja će iz godine u godinu privlačiti nove radoznalce i formirati neke buduće generacije mladih naučnica i naučnika."

Mališani su sa oduševljenjem ispratili šou programe koji su se izvodili u Naučnom amfiteatru, gde je glavna zvezda bio Milan Popović i njegov naučni šou Toplo-hladno. Posebnu pažnju privukla je Škola među drvećem, gde su deca imala priliku da se upoznaju kako sa svetom divljine, tako i sa onim koji ih okružuje na Adi Ciganliji.Eksperimenti koji se poigravaju sa zakonima fizike i hemije, izazovi sa optičkim iluzijama zasnovanim na psihologiji opažanja i zanimljive eksperimentalne košnice privukle su veliku pažnju posetilaca. Radoznalci svih uzrasta istraživali su lego grad, učili kako da dobiju energiju iz voća, savladavali su trikove uz pomoću kojih je njihov telefon još pametniji, uživali su u pravom vikinškom okršaju i zajedno učili važne lekcije sa Čuvarima zmajevog blaga.

Ceo program odvijao se tokom dva dana, u subotu i nedelju od 11 do 19 časova, a svi sadržaji bili su u potpunosti besplatni su za sve posetioce.


PROČITAJTE I: 

SVE TAJNE VELIKOG NAUČNOG PIKNIKA NA ADI CIGANLIJI


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.