Klik na svetlost
klik na svetlost/9.01.2019.

Akademija posvećena Vladeti Jerotiću

klik-na-svetlost
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej otvoriće svečanu Akademiju posvećenu akademiku Vladeti Jerotiću  koja će biti održana na Bogojavljenje 19. januara u 19:00h u Kombank Dvorani.

Zahvaljujući Aleksandru Gajšeku publika će imati priliku da čuje one koji su razumeli njegovo delo, ali i drugovali sa Čovekom, jedinstvenim u našem svetu: akademikom Dušanom Kovačevićem, profesorom Žarkom Trebješaninom, Emirom Kusturicom, Borom Draškićem, Ljubivojem Rušumovićem, profesorom Vladimirom Vukašinovićem, Nebojšom Dugalićem...

Kako su saopštili organizatori ovo nije kraj spiska onih koji će to veče govoriti, jer “tačke nema  ni kada pogledamo u okean znanja koji je za nas stvorio profesor Jerotić”.

Akademija posvećena velikom Vladeti Jerotiću biće jedinstveno veče na veliki hrišćanski praznik, čiju će lepotu upotpuniti i Simfonijski orkestar RTS sa maestrom Bojanom Suđićem.

Simfonijski orkestar RTS i mastro Bojan Suđić izvešće dve omiljene kompozicije akademika Vladete Jerotića Heruvimsku pesmu Stevana Mokranjca Odu radosti četvrti stav iz 9 simfonije Ludviga van Betovena

Tokom večeri biće emitovane i mudre misli akademika Vladete Jerotića koje je izgovarao u emisiji Agape. 

Domaćin večeri je Aleksandar Gajšek.

Ulaz na događaj je slobodan.


PROČITAJTE JOŠ:

NIKOLA TESLA - GODIŠNJICA OD UPOKOJENJA

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

NEBOJŠA GLOGOVAC - IZLOŽBA FOTOGRAFIJA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.