Arhitektura
arhitektura/4.11.2021.

Tribina "Dobar urbani život" u KCB

arhitektura
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Kulturni centar Beograda u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom u petak, 5. novembra od 10 do 17 časova organizuje panel i radionicu DOBAR URBANI ŽIVOT/GOOD URBAN LIFE čiji je cilj sagledavanje, preispitivanje i povezivanje raznih aspekata i parametara koji čine život u urbanim sredinama kvalitetnim, sadržajno bogatim, zdravim i stimulišućim.

Projekat promoviše multidisciplinarni i holistički pristup koncipiranju i preispitivanju života u urbanim sredinama, kao i samom planiranju urbanih sredina kao prostora „dobrih“ kako za ljude tako i za prirodu.

U galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, održaće se panel u okviru koga će se razmatrati rešenja koja slave bogatstvo arhitektonskog izraza i bujnost gradskog urbanog života, učesnici će diskutovati o parametrima koji oblikuju gradski život. Razmatraće se rešenja koja obogaćuju ljudima opšte iskustvo boravka u gradu, komfor, zdravlje, opštu dobrobit, kao i zadovoljstvo. Cilj panela je da se kroz holistički pristup sagleda trougao čovek – priroda – građena sredina i da se identifikuju harmonični odnosi unutar ovog trougla.

Razmatranje ove harmonije moguće je samo kroz multidisciplinarni pristup koji će obezbediti bogata raznovrsnost učesnika-eksperata panela. Aspekti sa kojih će se razmatrati dobar urbani život jesu: urbani dizajn-arhitektura, socio-kulturni aspekti, održivost i biofilija, holistički način življenja, uticaj tehnologija u dizajnu i funkcionisanju urbanih sredina i slično.
 
O ovim temama, u formatu javnog brain storminga,  govoriće stručnjaci i aktivni učesnici urbanog života koji će iz svoje perspektive govoriti o tome šta čini dobar život u gradu i kako se on može unaprediti i da li se i kako na tome može sarađivati.

Učesnici: Jelena Brajković, David Kalas, Vladimir Lojanica, Emanuel Naboni, Sabine Krirbajn, Milena Ivković, Lidija Đokić, Zoran Đukanović, Branko Pavić, Miloš Spasić, Milja Vuković, Zorana Đaković, Ana Rodić, Ljiljana Radošević, Andrej Žikić-Artez, Aleksandra Lalić, Suzana Zlatanović-Luna Lu, Vanja Puškar, Kristijan Molnar, Dragan Tomašević, Dragoljub Milosavljević, Biljana Ćulafić, Nana Radenković, Enes Gogalić. Moderatori: Danica Jovović Prodanović i Jelena Brajković.


PROČITAJTE I:

VIRTUELNA ŠETNJA KROZ ERMITAŽ → VIDEO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.