Arhitektura
arhitektura/4.11.2021.

Tribina "Dobar urbani život" u KCB

arhitektura
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Kulturni centar Beograda u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom u petak, 5. novembra od 10 do 17 časova organizuje panel i radionicu DOBAR URBANI ŽIVOT/GOOD URBAN LIFE čiji je cilj sagledavanje, preispitivanje i povezivanje raznih aspekata i parametara koji čine život u urbanim sredinama kvalitetnim, sadržajno bogatim, zdravim i stimulišućim.

Projekat promoviše multidisciplinarni i holistički pristup koncipiranju i preispitivanju života u urbanim sredinama, kao i samom planiranju urbanih sredina kao prostora „dobrih“ kako za ljude tako i za prirodu.

U galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, održaće se panel u okviru koga će se razmatrati rešenja koja slave bogatstvo arhitektonskog izraza i bujnost gradskog urbanog života, učesnici će diskutovati o parametrima koji oblikuju gradski život. Razmatraće se rešenja koja obogaćuju ljudima opšte iskustvo boravka u gradu, komfor, zdravlje, opštu dobrobit, kao i zadovoljstvo. Cilj panela je da se kroz holistički pristup sagleda trougao čovek – priroda – građena sredina i da se identifikuju harmonični odnosi unutar ovog trougla.

Razmatranje ove harmonije moguće je samo kroz multidisciplinarni pristup koji će obezbediti bogata raznovrsnost učesnika-eksperata panela. Aspekti sa kojih će se razmatrati dobar urbani život jesu: urbani dizajn-arhitektura, socio-kulturni aspekti, održivost i biofilija, holistički način življenja, uticaj tehnologija u dizajnu i funkcionisanju urbanih sredina i slično.
 
O ovim temama, u formatu javnog brain storminga,  govoriće stručnjaci i aktivni učesnici urbanog života koji će iz svoje perspektive govoriti o tome šta čini dobar život u gradu i kako se on može unaprediti i da li se i kako na tome može sarađivati.

Učesnici: Jelena Brajković, David Kalas, Vladimir Lojanica, Emanuel Naboni, Sabine Krirbajn, Milena Ivković, Lidija Đokić, Zoran Đukanović, Branko Pavić, Miloš Spasić, Milja Vuković, Zorana Đaković, Ana Rodić, Ljiljana Radošević, Andrej Žikić-Artez, Aleksandra Lalić, Suzana Zlatanović-Luna Lu, Vanja Puškar, Kristijan Molnar, Dragan Tomašević, Dragoljub Milosavljević, Biljana Ćulafić, Nana Radenković, Enes Gogalić. Moderatori: Danica Jovović Prodanović i Jelena Brajković.


PROČITAJTE I:

VIRTUELNA ŠETNJA KROZ ERMITAŽ → VIDEO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box