Arhitektura
arhitektura/15.06.2020.

Dani Dunava: Izložba "Muzej Dunava"

arhitektura
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaMeđunarodni dan Dunava se u Srbiji se proslavlja svake godine 29. juna. Ove godine, u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji, Dunavski centar za kompetenciju u saradnji sa studentima arhitekture pod mentorstvom akademika Branislava Mitrovića i Turističkom organizacijom Srbije, a uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, organizuje izložbu pod nazivom „Muzej Dunava“ u Kolarčevoj zadužbini.

Izložba "Muzej Dunava" će biti otvorena u utorаk,  23. juna, u Likovnoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, sa početkom u 19h. Prilikom otvaranja, prisutnima će se obratiti predstavnici organizatora, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, kao i mentor izložbe i studenti - autori.

Izložba „Muzej Dunava“ predstavlja projekte sedamnaest studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Osnovni cilj ove tematske izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka.

Svaki studentski projekt obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.


PROČITAJTE I:

ZAMUROVIĆ: PORTRETI DUNAVSKIH ŠVABA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box