Arhitektura
arhitektura/15.06.2020.

Dani Dunava: Izložba "Muzej Dunava"

arhitektura
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaMeđunarodni dan Dunava se u Srbiji se proslavlja svake godine 29. juna. Ove godine, u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji, Dunavski centar za kompetenciju u saradnji sa studentima arhitekture pod mentorstvom akademika Branislava Mitrovića i Turističkom organizacijom Srbije, a uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, organizuje izložbu pod nazivom „Muzej Dunava“ u Kolarčevoj zadužbini.

Izložba "Muzej Dunava" će biti otvorena u utorаk,  23. juna, u Likovnoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, sa početkom u 19h. Prilikom otvaranja, prisutnima će se obratiti predstavnici organizatora, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, kao i mentor izložbe i studenti - autori.

Izložba „Muzej Dunava“ predstavlja projekte sedamnaest studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Osnovni cilj ove tematske izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka.

Svaki studentski projekt obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.


PROČITAJTE I:

ZAMUROVIĆ: PORTRETI DUNAVSKIH ŠVABA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.