Arhitektura
arhitektura/10.09.2020.

Satovi na fasadama beogradske arhitekture

arhitektura
  • Falco / Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaIzložbom "Vreme i nasleđe - satovi na fasadama beogradske arhitekture" Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda otvara ovogodišnju manifestaciju Dani evropske baštine i obeležava jubilarnih 60 godina od svog osnivanja.

Svečano otvaranje je planirano 16. septembra 2020. godine u 14:00 časova na platou ispred zgrade Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kalemegdan Gornji grad br. 14, a izložbenu postavku posetioci će moći da vide u Svečanoj sali Zavoda.

Zašto je sat inkorporiran u arhitektonsko rešenje objekata koji su u raznim istorijskim etapama obeležili razvoj prestonice, u čemu leži njegova simbolika i na koji način on doprinosi spomeničkim vrednostima jesu pitanja na koja odgovara izložbena postavka i prateći katalog.

Foto: Gordana Tadić / Nikolajevska crkva, Zemun (1745—1752)

Autorke izložbe su istoričar umetnosti Ljubica Radovanović i dokumentarista Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Slađana Milojević.

Foto: Wikimedia / Železnička stanica Beograd

Imajući u vidu da su na snazi mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19 organizator apeluje na sve posetioce da se prilikom ulaska u prostorije Zavoda pridržavaju propisanih preventivnih mera zaštite: držanje odstojanja, upotreba maske i dezinfekcionog sredstva jer su nam vaše zdravlje i bezbednost na prvom mestu.


PROČITAJTE I:

PUTOVANJE RIMSKE DVOKOLICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box