Arhitektura
arhitektura/10.09.2020.

Satovi na fasadama beogradske arhitekture

arhitektura
  • Falco / Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaIzložbom "Vreme i nasleđe - satovi na fasadama beogradske arhitekture" Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda otvara ovogodišnju manifestaciju Dani evropske baštine i obeležava jubilarnih 60 godina od svog osnivanja.

Svečano otvaranje je planirano 16. septembra 2020. godine u 14:00 časova na platou ispred zgrade Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kalemegdan Gornji grad br. 14, a izložbenu postavku posetioci će moći da vide u Svečanoj sali Zavoda.

Zašto je sat inkorporiran u arhitektonsko rešenje objekata koji su u raznim istorijskim etapama obeležili razvoj prestonice, u čemu leži njegova simbolika i na koji način on doprinosi spomeničkim vrednostima jesu pitanja na koja odgovara izložbena postavka i prateći katalog.

Foto: Gordana Tadić / Nikolajevska crkva, Zemun (1745—1752)

Autorke izložbe su istoričar umetnosti Ljubica Radovanović i dokumentarista Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Slađana Milojević.

Foto: Wikimedia / Železnička stanica Beograd

Imajući u vidu da su na snazi mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19 organizator apeluje na sve posetioce da se prilikom ulaska u prostorije Zavoda pridržavaju propisanih preventivnih mera zaštite: držanje odstojanja, upotreba maske i dezinfekcionog sredstva jer su nam vaše zdravlje i bezbednost na prvom mestu.


PROČITAJTE I:

PUTOVANJE RIMSKE DVOKOLICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.