Zdravlje
zdravlje/1.04.2020.

Akcija 3D štampara: Srbija hakuje Koronu

zdravlje
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / 3D Republika / startit.rs

„Srbija Hakuje Koronu” je onlajn hakaton koji želi da okupi zdravstvene radnike, programere, mejkere i konsultante, kako bi udruženim znanjima i alatima razvili proizvode koji mogu da pomognu zdravstvenim radnicima.

Kako je akcija 3D štampanja vizira za zdravstvene radnike pokazala snagu zajedništva, ozganizatori ovog hakatona žele da odu korak dalje.  

„Očekujemo da će se u narednim danima unaprediti proces masovnije proizvodnje vizira tehnikom brizganja, tako da je sada dobro vreme da se jedan deo proizvodne zajednice polako usmeri na druge ideje. Ovo ne znači da se potpuno prestaje sa izradom vizira, već da će manja grupa biti fokusirana na izradu većih količina. Na mejkerima lokalnih zajednica je da, shodno potražnji i ritmu snabdevanja, nezavisno donesu odluku da li će se fokusirati na stvari koje nisu viziri”, piše u objavi na Facebook grupi Srbija Hakuje Koronu

Ideja je da se sastavi lista proizvoda koji su potencijalno od značaja zdravstvenim radnicima u ovom trenutku. Zato pozivaju sve, a posebno stručnjake iz relevantnih oblasti zdravstva i inženjerstva, da prilože svoje ideje na pomenutoj stranici. 

Takođe, na samoj stranici možete i da glasate za rešenja do četvrtka uveče, nakon čega će se formirati grupe u okviru kojih će se predložena rešenja razvijati i praviti. Moguće je da učestvujete u više grupa, a organizatorima su jasni svi izazovi koji postoje u pavljenju maski i respiratora, ali veruju da zajednica može da okupi dovoljan broj kvalifikovanih, stručnih i pametnih ljudi koji mogu da proizvede neke praktične ideje.


PROČITAJTE I:

SRPSKI 3D ŠTAMPARI PRAVE VIZIRE ZA MEDICINARE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.