Muzika
muzika/10.11.2020.

Beogradski džez festival u decembru

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaOrganizacioni odbor Beogradskog džez festivala, kojim je predsedavao Goran Vesić, doneo je odluku da se ovogodišnji 36. festival održi u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra.

– Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata. Za pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske. Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.

– Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku – poručio je Vesić.

On je najavio da će Beogradskim džez festivalom, koji će biti održan naredne godine, biti obeleženo pola veka od prvog festivala. Rekao je da će zbog toga on biti najbolji od obnove njegovog rada i da će naš grad, kao i pre pedeset godina, biti u prilici da ugosti neka od najboljih imena svetskog džeza.


PROČITAJTE I: 

BETOVEN - 250 GODINA OD ROĐENJA GENIJA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.