Muzika
muzika/23.03.2021.

EXIT: Mladi nisu krivi za epidemiju

muzika
  • EXIT / Promo Team
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Organizatori muzičkog festivala Exit pozvali su Vladu Srbije i Krizni štab da pod hitno izađu sa planom normalizacije života, umesto što mlade i muzičare "proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan".

„Mlade je potrebno prepoznati kao deo rešenja i pozvati ih, kao i sve druge javne ličnosti, manifestacije i sve segmente društva, da svojim uticajem, kao i individualnom i kolektivnom odgovornošću, dovedu do što skorijeg vraćanja normalnog života. Što da ne, Srbija taj uspeh može ostvariti čak i pre Velike Britanije i biti prva zemlja u Evropi koja je pobedila virus. Od nas sve zavisi“, poručio je Exit u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je Velika Britanija donela takav plan još pre više od mesec dana, koji u nekoliko faza predviđa ukidanje svih restrikcija i povratak normalnog života do 21. juna ove godine, što je dovelo do „talasa optimizma“, pogotovo u segmentima društva koji su najviše pogođeni pandemijom, kao što su to turizam i manifestacije.

„Naravno, jasno je naznačeno da sprovođenje plana zavisi od adekvatnog smanjenja aktivnosti virusa, što je dodatno motivisalo celo društvo da, uz još veći stepen odgovornosti, poštuje propisane mere i odazove se pozivima za vakcinaciju“, piše u saopštenju.

Exit je protestovao zbog učestalih optužbi na račun mladih ljudi u Srbiji za koje su rekli da su optuženi kao „glavni krivci za eskaliranje epidemije“.

„Mladi su kolektivno okrivljeni kao neodgovorna gomila koja ne poštuje mere i nema nameru da se vakciniše. Bez namere da se upuštamo u ovu besmislenu raspravu koja ne doprinosi ničemu, želimo da skrenemo pažnju javnosti da je umesto optužbi, mlade Srbije potrebno prepoznati kao deo rešenja, ponuditi im ruku saradnje i jasnu viziju što skorijeg povratka normalnog života“, poručio je Exit.

Dodali su da je Srbija došla u paradoksalnu situaciju da ima dovoljno vakcina, ali ne i onih koji žele da se vakcinišu.

„Očigledno je da je strategija širenja straha i panike dostigla svoje limite i da je mladima, ali i ostatku društva, potrebno ponuditi putanje izlaska iz krize kroz jasan plan otvaranja zemlje i time motivisati svakog pojedinca da učini sve što je u njegovoj kako bi taj plan postao realnost“, ocenio je Exit.


PROČITAJTE I:

PRETNJE JELENI ZORIĆ ZBOG JOVANJICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.