Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/7.07.2021.

Besplatan Unreal Engine kurs za animatore

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Beogradska škola kompjuterske grafike, Crater Training Center, u saradnji sa gigantom Epic Games i vodećim evropskim školama za animaciju i VFX, ovog leta priprema nadrealno dobar program edukacija za profesionalce iz kreativnih industrija.

Summer of Unreal je besplatan četvoronedeljni program edukacija, koji traje od 26. jula do 20. avgusta, na kojem će profesionalci, umetnici i predavači iz oblasti kompjuterske grafike od veterana iz industrije učiti kako se stvara interaktivni sadržaj u realnom vremenu. Kurs organizuje Escape Studios, poznata britanska akademija vizuelnih efekata, animacije i srodnih oblasti, uz podršku giganta Epic Games iz čije je kreativne laboratorije potekao Unreal Engine. Pored njih, projekat je podržalo šest partnera iz svih delova kontinenta, među kojima je i beogradski Crater Training Center, kao partner za Jugoistočnu Evropu.

Kurs će pohađati 1000 CG profesionalaca iz svih delova Evrope koji dele strast prema animaciji, vizuelnim efektima i 3D modelovanju. Tokom četiri nedelje trajanja kursa, oni će naučiti kako da u izvuku maksimum iz fantastičnih alatki za animaciju koje nudi Unreal Engine.

Summer of Unreal prvenstveno je namenjen animatorima i 3D modelarima. Da biste se prijavili za učešće, potrebno je da posedujete makar osnovno znanje o radu u nekom od 3D softvera, dok u Unrealu možete da budete i potpuni novajlija. Ukoliko imate barem dve godine radnog iskustva, radite animacije ili ste artista specijalizovan za rigging, layout, previsualization, concept art, lighting, rendering ili, pak, archi visualization - ovo je kurs za vas. Na program mogu da se prijave i predavači koji u svojoj nastavi pokrivaju pomenute oblasti, kao i predstavnici filma i televizije, uključujući VFX i motion graphics artiste, producente i režisere.

Predavanja u okviru Summer of Unreal držaće animatori i artisti koji su uz Unreal Engine izgradili karijere. Uz njihovu podršku, steći ćete uvid u to kako funkcionišu veliki evropski studiji i šta po njima čini jedan uspešan 3D projekat. Naučićete da implementirate Unreal Engine u svoj sistem rada i uz to upoznati profesionalce iz svih krajeva Evrope koji uz Unreal Engine otvaraju nove mogućnosti u sferi animacije.

Unreal Engine je najnapredniji alat za 3D kreiranje interaktivnog sadržaja u realnom vremenu. Prvobitno razvijen za industriju igara, Unreal Engine se sve više koristi u animaciji i industriji vizuelnih efekata zbog nivoa detalja koji sa njim mogu da se prikažu. Kreatorima daje slobodu i kontrolu dok stvaraju vrhunsku zabavu, upečatljive vizualizacije, pa čak i neverovatne virtuelne svetove.

Prijave su otvorene do 16. jula. Za više informacija posetite:  https://school.craterstudio.com/summer-of-unreal-sr/

Budite u toku na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube


PROČITAJTE I: 

ART MARKET ⇒ POZIV STVARAOCIMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.