Zdravlje
zdravlje/23.03.2020.

UNICEF i NORDEUS nabavljaju respiratore

zdravlje
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaUNICEF je mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Poručeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti preko 500.000 dolara.

Zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, UNICEF će nabaviti 15 respiratora. A uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorka Ane Ivanović, dodatnih 35 respiratora. 

U toku sledeće nedelje očekuje se prvi deo isporuke zaštitne opreme - maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike, a biće isporučen i prvi kontingent od 1.700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom. 


PROČITAJTE I:

SRPSKI 3D ŠTAMPARI: VIZIRI ZA MEDICINARE


Jedan od ključnih elemenata mandata UNICEF-a na globalnom nivou, jeste da svojom stručnošću i operativnim iskustvom odreaguje na hitne situacije.

Tako i UNICEF u Srbiji svojom brzom reakcijom doprinosi da se ublaže posledice korona virusa na normalno funkcionisanje života dece, mladih i njihovih porodica.

Solidarnost u teškim vremenima je ključna kako bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se suočavamo. 


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.