Klik na svetlost
klik na svetlost/10.12.2021.

Ekskluzivne radionice za 3D animatore

klik-na-svetlost
  • Crater studio
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Nakon što je u novembru povela na turu kroz virtuelne svetove i predstavila odlična predavanja o aktuelnim tehnologijama i trendovima u svetu digitalne umetnosti, platforma CGA Belgrade sada poziva na nastavak usavršavanja poslovnih i kreativnih veština - i to kroz dva ekskluzivna edukativna programa.

Za početak, tu je interaktivno predavanje Pipeline Essentials for 3D Game Animation koje će biti održano onlajn u utorak, 14. decembra 2021. u 18 časova. Kroz uzbudljivu priču o nastanku lika u jednoj video igri učesnike će provesti animatorka Nataša Vučićević iz Mad Head Games, jednog od vodećih gejming studija kod nas. Događaj je besplatan za sve učesnike, ali je zatvorenog tipa, te organizator upućuje poziv za potvrdu učešća što pre putem forme za registraciju.

Kroz dva i po sata, koliko je predviđeno da traje predavanje, učesnici će proći kroz sve korake neophodne za kreaciju kompleksnog 3D animiranog lika spremnog za igru. Osim toga, Nataša će prikazati kako se importuju animacije u Unreal Engine, a pričaće i o raznim drugim temama koje interesuju svakog artistu ili artistkinju koji planiraju da se specijalizuju za industriju video igara.

“Biti 3D animator za mene je privilegija i ostvarenje sna iz detinjstva. U animaciji ne postoji moguće i nemoguće, sve što zamislimo možemo i da oživimo, a sam trenutak oživljavanja i davanja karaktera biću je ono zbog čega volim svoj posao”, izjavila je Nataša o svojoj profesiji.

Pipeline Essentials for 3D Game Animation deo je programske celine CGAcademy koja uz kvalitetan sadržaj studentima i junior artistima pomaže da napreduju u industriji video igara, vizuelnih efekata, kompjuterskoj grafici i animaciji. Ovu programsku celinu organizuje Crater Training Center, beogradska škola kompjuterske grafike koja nudi specijalizaciju u oblasti gejm arta i vizuelnih efekata.

Pored ovoga, otvoren je za prijave još jedan CGA program dizajniran da unapredi poslovne i marketinške veštine pojedinaca koji vode kreativne biznise i studije. Prvi CGAccelerator održava se u partnerstvu sa američkim konsultanskim timom RevThink, čija je radionica o pozicioniranju brenda oduševila učesnike nedavno održane CGA Belgrade konferencije.

Program akceleracije kreativnih studija usko je fokusiran na one koji se bave dizajnom, animacijom, vizuelnim efekatima, kreativnom produkcijom kratkih formata ili dizajnom zvuka.

Dvadeset odabranih učesnika i učesnica proći će kroz dvomesečni program, a konsultanti će im kroz mentorski rad pomoći u definisanju kreativnih snaga, rastu broja klijenata, i vođenju timova. Naročitu pažnju u odabiru učesnika imaće devojke na čelu kreativnih timova, a s obzirom da se program u potpunosti odvija onlajn, to je i odlična prilika za kreativne studije iz cele Srbije da potpuno besplatno unaprede svoje znanje i hrabro iskorače na globalno tržište.

CGAccelerator organizuje Srpska filmska asocijacija kroz podrsku Ambasade SAD u Srbiji.

Više informacija o akselatoru možete pronaći ovde.

Konferencija CGA Belgrade od 2017. godine okuplja profesionalce iz oblasti kompjuterske grafike. Zajednicu čine digitalni umetnici, kreatori video igara, animatori, profesionalci iz filmske, VFX, VR/AR industrije, kao i predstavnici akademske zajednice. CGA Belgrade su udruženim snagama osnovali Srpska filmska asocijacija, Crater Training Center i platforma VFX Serbia.

Sa ciljem da CG zajednica u regionu nastavi da raste, početkom 2020. godine, CGA je deo programa preselio na svoju virtuelnu platformu. Prva online CGA konferencija održana je u zimu 2020, a potom su usledile brojne stručne sesije predvođene iskusnim CG umetnicima iz vodećih srpskih kompanija. Kompletan program CGA je podeljen u tri tematske celine, a to su CGAcademy posvećena edukaciji, CGArts posvećena umetnosti, i CGAlliance koja izučava metode usavršanja poslovanja u kreativnim industrijama.


PROČITAJTE I: 

META-SVET NA KONFERENCIJI CGA BELGRADE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.