Zdravlje
zdravlje/1.07.2020.

Pomozimo Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

zdravlje
  • Emir Sokolović
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaU veoma kratkom vremenskom roku veliki broj građana, građanki i  organizacija odazvao se na humanitarnu akciju koju su Fond B92 i Srpski filantropski forum pokrenuli na platformi donacije.rs, a u cilju prikupljanja pomoći za zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Za samo jedan dan 250 pojedinaca doniralo je preko milion dinara, a  sva sredstva biće usmerena za nabavku medicinske i druge neophodne  opreme. Na listi prioriteta nalaze se gasni analizator, UV lampe za  sterilizaciju, jastuci i posteljine, pulsni oksimetri, hirurške  rukavice, zaštitne naočare, beskontaktni toplomeri, invalidska kolica, kaljače i kape, maske, sistemi za infuziju itd. Domu zdravlja u Tutinu  potreban je tunel za dezinfekciju, aparat za kiseonik, boce za  kiseonik, zaštitna oprema, sredstva za dezinfekciju.

Akciji su se priključile mnoge druge organizacije poput Trag fondacije, Ne davimo Beograd, Građanske inicijative, Katalist Balkans, Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i Grupa 484 i Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Poslednjih dana podaci o zaraženima i broju preminulih pre svega u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici postao je alarmantan, kapaciteti  bolnica su puni, a nedostatak medicinske opreme i stručnog osoblja  ukazuje da će se broj ugroženih od virusa kovid-19 sve teže držati pod kontrolom.

Fond B92 i Srpski filantropski forum pozivaju sve sve građane da se u  skladu sa svojim mogućnostima priključe apelu kako bismo pružili  podršku ugroženom stanovništvu i medicinskim radnicima u ovim mestima.

Sredstva možete donirati putem platforme donacije.rs  ili preko uplate na račune Fonda B92 koji služe za ovu akciju.

Instrukcije za dinarsku uplatu preko računa

Primalac donacije: Fond B92
Broj računa Fonda B92: kod Raiffeisen banke AD, br. 265-1110310001799-34
Šifra plaćanja: 287
Za dodatne informacije obratite se na mila.ivanovic@fondb92.org ili  +381 60 40 50 492.

PROČITAJTE I:

DOKTOR MIODRAG LAZIĆ POGREŠNO LEČEN?!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.