Ljudi
ljudi/29.10.2020.

Mitropolit Amfilohije stabilno

ljudi
  • SPC
Autor fotografije:
Kaleidoskop media Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije stabilnog je zdravstvenog stanja, objavila je Mitropolija crnogorsko primorske.

Iz Mitropolije su saoštili da su konstantno na vezi sa doktorkom Jelenom Borovinić Bojović i da su zapanjeni glasinama da je mitropolit preminuo.

Pojasnili su da je stanje mitropolita jutros bilo pogoršano, ali da se nakon toga stabilizovalo.

- Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromenjeno, saopštavaju iz Mitroploije.

Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji se od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija brine o njegovom oporavku.

Mitropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan koronavirus, kada je i primljen u Klinički centar Crne Gore.

Amfilohijevo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo, a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na koronavirus. Međutim situacija se pogoršala danas, kada je primjećeno otežano disanje. "Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediastinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbježan kada se radi o starijim pacijentima", naveli su jutros iz Mitropolije crnogorsko primorske.


PROČITAJTE I:

ZENICA OKA MOG GNEZDO JE LEPOTE TVOJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.