Mediji
mediji/20.04.2023.

Koje medije podržavaju lokalne samouprave?

mediji
  • Luka Novaković
Autor fotografije:

Priredili: Gordana Tadić, Duško Medić / Foto: Luka Novaković

 

U periodu od 2015. godine do kraja juna 2022. godine na konkursima za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja 132 lokalne samouprave ukupno su odobrile 874.994.036 dinara ili 7.359.715 evra za medijske projekte namenjene javnom informisanju u oblasti kulture. U posmatranom periodu ukupno je odobreno 1.257 relevatnih projekata.

Analiza Kulturnog centra Kaleidoskop koju smo sproveli u okviru projekta “Pod lupom: Kultura u medijima – Šta podržava država?“ u saradnji sa Centrom za održive zajednice govore u prilog tome da se medijski projekti sufinansirani novcem lokalnih samouprava najčešće samo deklarativno bave kulturom.

Pogledajmo detaljne rezultate za sve lokalne samouprave koje su od 2015. raspisivale konkurse za medijsko sufinansiranje.

Napomena: Sve tabele su interaktivne. Mogu se detaljno pretraživati - po maksimalnim i minimalnim vrednostima, gradovima, podnosiocima konkursnih prijava, meidjima gde su emitovani… U daljem tekstu potrebno je da se  vrednosti po kolonama sortiraju po ikonicama na kojima stoji strelica na gore i strelica na dole.

Takođe, kompletan pregled može se videti i ovde.


Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS-a i Ambasade SAD, već isključivo autora.


PROČITAJTE I:

NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA PUSTOŠENJA BUDŽETA

POD LUPOM: KOJE MEDIJE PODRŽAVA POKRAJINA?

POD LUPOM: KULTURA U MEDIJIMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.