Mediji
mediji/27.05.2024.

Pavle Zlatić: Medijski integritet u eri VI

mediji
  • Luka Novaković
  • Luka Novaković
Autor fotografije:

Razgovarala: Biljana Đogić, snimatelj i montažer: Bogdan Đurić, vizual: Luka Novaković

 

Pavle Zlatić, nekadašnji urednik sajta B92, stručnjak je za digitalne medije i trenutno  jedan od najrelevantnijih sagovornika u Srbiji na temu veštačke inteligencije u medijima.

U okviru projekata Mediji.Inovacije koji sprovodi međunarodna organizacija Ajreks, Zlatić obučava naše novinare kako da primene veštačku inteligenciju u svom radu, a za Kaleiodskop media govori o nesumnjivim benefitima, ali i etičkim pitanjima i nedoumicama koje sa sobom nosi munjeviti prodor ove nove tehnologije u medije.

On očekuje se da će se u narednih nekoliko godina drastično promeniti ekosistem medija, uključujući način poslovanja, organizacija posla u redakcijama, produkcija i promocija sadržaja, ali i način konzumiranja sadržaja.


Tekst je deo medijskog projekta "Mogućnosti i izazovi veštačke inteligencije u kulturi i medijima" (Possibilities and Challenges of Artificial Intelligence in Culture and Media), magazina Kaleidoskop media, koji se realizuje tokom 2024. Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.kaleidoskop-media.com


Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS i Ambasade SAD, već isključivo autora.


PROČITAJTE I:

MEĐUNARODNA PERSPEKTIVA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE U MEDIJIMA

IZAZOVI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE U MEDIJIMA: ŠTA KAŽU MEDIJSKI RADNICI U SRBIJI


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.